U trendu

Košarkašice protiv Koreje počinju kvalifikacije za SP

BEOGRAD – Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sutra počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Australiji.

Sutra u Beogradu, Osaki i Vašington počinju kvalifikacioni turniri za SP, a košarkašice Srbije, šampionke Evrope, takmičiće se u novobeogradskoj hali sportova „Ranko Žeravica“, gde će za protivnike imati selekcije Koreje, Australije i Brazila.

Srbiju će na kvalifikacionom turniru u Beogradu predstavljati Ivana Raca, Saša Čađo, Sanja Mandić, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maja Škorić, Tina Krajišnik, Ivana Katanić i Mina Đorđević.

„Veoma smo uzbuđene što imamo priliku da igramo kvalifikacije ovde u Beogradu, pred našim navijačima i porodicama. Jedva čekamo da se suočimo sa izazovima koje nosi svaka reprezentacija sa kojom se sastajemo, jer svaka ima drugačiji stil igre. Mi smo se okupile pre nekoliko dana i radimo na pripremi za svaku od tri utakmice koje nam slede. Igraćemo pred ljudima koji će navijati za nas i koji će nam davati vetar u leđa“, rekla je košarkašica Srbije Ivon Anderson za sajt KS S.

Izabranice Marine Maljković prvi meč igraće sutra od 21 sat protiv Koreje, dok su preostala dva duela protiv Australije i Brazila tokom vikenda, takođe od 21 sat.

„Na utakmici protiv Koreje biće veoma bitno da se držimo našeg plana igre, da izvršimo sve zadatke u odbrani pre svega. Znamo šta treba da radimo u napadu, ali je odbrana ključ, gde ćemo imati veliku individualnu odgovornost, ali zato nas je Marina dovela ovde, da budemo sposobne da igramo protiv svih protivnika, svih vrsta odbrana i jedva čekamo našu prvu utakmicu u Beogradu“, zaključila je Anderson.

Plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće dve najbolje plasirane reprezentacije uz Australiju, koja je već obezbedila nastup kao domaćin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.