Krivokapić: Hvala državi, Prlainović mislio na klubove

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VŠ) MIlorad Krivokapić zahvalio se državi na pomoći na putu do svih zlatnih medalja, uključujući i dugo čekano olimpijsko zlato, i poručio da Anrija Prlainović u izjavi posle finala protiv Hrvatske govorio samo o teškom položaju klubova.

„Andrija je iz najbolje namere govorio o teškom položaju klubova i rekao da bez klubova nema budućnosti. Naveo je i vaterpolo gde su klubovi u teškom položaju, ali nikoga nije pomenuo, posebno ne državu sa kojom imamo sjajan odnos“, rekao je Krivokapić za sajt VŠ.

On je dodao da je Savez državi, predsedniku Nikoliću, premijeru Vučiću, Vladi zahvalni kako na pomoći, tako i na konkretnim potezima.

„Da ne pominjem sada deo oko organizacije Evropskog prvenstva za koji smo dobili sve moguće pohvale i o čemu se priča i danas. Podsetiću vas na kupovinu bazena za Nacionalni trening centar, bazu za stvaranje budućih asova. I drugi konkretni potezi bez kojih organizacija ne bi imala mogućnosti da stvori i uslove i da ostvari ovakve rezultate kakve imamo. A oni su sjajni, izvanredni, u svetu sporta na ovakav način do sada nisu zabeleženi. Vlasnici smo svih, ali svih trofeja na svetu i i sada kada smo to ostvarili pomoć države pamtimo, smatramo je delom ovih uspeha i nadamo se da će dalje biti tako“.

Krivokapić je naveo da klubovi ostaju problem.

„Na to smo odavno ukazivali, za njihovo rešenje je potrebna akcija svih, ne samo ljudi iz sporta“, zaključio je Krivokapić.

(Tanjug)