U trendu

Lagana pobeda Partizana, u četvrtfinalu EK protiv Uniksa

BEOGRAD – Košarkaši Partizana pobedili su italijanski Trento sa 91:75 (21:22, 24:17, 18:14, 28:22) u beogradskoj Štark Areni, u poslednjem meču Top 16 faze Evrokupa.

Pobednički tim predvodio je Ognjen Jaramaz sa 19 poena uz samo jedan promašen šut, a Rašon Tomas i Kori Volden dodali po 13.

Nikola Janković ubacio je dva poena manje uz sedam asistencija i šest skova, a Uroš Trifunović dodao je 10.

U ekipi Trenta istakli su se Džejms Blekmon sa 19, Džastin Noks ubacio je jedan više, i Aron Kraft je zabeležio 14.

Trijumfom protiv italijanskog tima, Partizan je potvrdio prvo mesto u grupi E, a pobeda mu je donela i ukupno najbolji učinak u čitavom Evrokupu.

Crno-beli su tako obezbedili prednost domaćeg terena u svim kasnijim fazama takmičenja, bez obzira na ime protivnika.

Izabranici Andree Trinkijerija u četvrfinalu Evrokupa igraće sa Uniksom, koji je kao drugi završio u grupi G.

Crno-beli su odlično otvorili meč i ubrzo stekli dvocifrenu prednost, koju su imali sve do finiša prve deonice.

Nekoliko neiskorišćenih napada i loših poteza u odbrani domaće ekipe, Trento je iskoristio na pravi način i poenima Krafta, Blakmona i Noksa obezbedio je minimalno vođstvo pred početak druge četvrtine.

Nastavak je doneo egal igru, a prvi se odlepio Partizan, koji je poenima Mozlija došao do plus pet.

Trento je u igri držao Kraft, ali su crno-beli u furioznom ritmu odigrali drugih pet minuta i poveli sa 13 poena razlike, što je bila najveća prednost Partizana u prvom poluvremenu.

Za seriju gotujućeg tima od 7:0 ponovo su zaslužni bili Noks i Kraft, a ta serija omogućila je Trentu da u drugo poluvreme uđe sa minus šest.

Velika borba vođena je i u trećem periodu, a osetniju prednost domaćem timu vratili su Jaramaz i Tomas, pa je sa plus 10 ušao u odlučujućih 10 minuta.

Pejdž, Trifunović i Tomas bili su nezaustavlji za odbranu ekipe Trenta, koja je u jednom trenutku imala zaostaka od 19 poena.

Na kraju crno-beli pobedom od plus 16 potvrdili prvo mesto u grupi Top 16 faze, sa koje su izborili plasman među osam najboljih.

U ostalim duelima četvrtfinala Evrokupa sastaće se Promiteas i Tofaš, Unikaha i Venecija, dok će rival Monaku biti poznat sutra posle duela Darušfake i Virtusa iz Bolonje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.