U trendu

Liverpul lako protiv Votforda, 100. gol Manea i het-trik Firmina

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas u gostima ekipu Votforda sa ubedljivih 5:0, u prvoj utakmici osmog kola Premijer lige.

Liverpul je prekinuo niz od dva remija i posle pete pobede od početka šampionata i trenutno je prvi na tabeli sa 18 bodova. Ekipa Jirgena Klopa ima dva boda više od Čelsija, a četiri od Mančester sitija, Mančester junajteda, Evertona i Brajtona koji imaju meč manje.

Na drugoj strani, Votford je na debiju Klaudija Ranijerija upisao peti poraz u sezoni i 15. je na tabeli sa sedam osvojenih bodova.

„Crveni“ su od početka meča dominirali na terenu i to im se isplatilo već u devetom minutu kada je Sadio Mane pogodio za 1:0. Mohamed Salah je poslao sjajnu loptu ka Maneu koji je šutirao iz prve i poslao loptu iza ledja domaćeg tima.

Ovaj pogodak je bio 100. koji je Mane postigao u Premijer ligi.

Mane je postao tek treći afrički igrač koji je postigao 100 golova u Premijer ligi, posle Didijea Drogbe i Salaha. Takodje, on je i treći fudbaler koji je do te brojke došao a da nije postigao niti jedan gol sa penala, što je pošlo za rukom jedino Lesu Ferdinandu (149) i Emilu Heskiju (110).

Liverpul je duplirao prednost u 37. minutu kada je Roberto Firmino, posle akcije u kojoj su učestvovali Mane i Džejms Milner, bez većih problema savladao Bena Fostera.

Gostujuća ekipa je u prvom poluvremenu imala 84 odsto loptu u svom posedu i sedam udaraca ka golu protivnika, dok Votford nije uputio nijedan šut ka golu „redsa“.

Svaku dilemu oko pobednika u ovom meču Liverpul je rešio u samo dva minuta na početku drugog poluvremena.

Prvo je Firmino u 52. minutu natrčao na odbijenu loptu posle odbrane Fostera, da bi se Salah u 54. minutu sjajnim driblizima oslobodio nekoliko igrača Votforda i potom sjajno pogodio za 4:0.

Tačku na ovaj meč stavio je Firmino svojim trećim pogotkom na meču, u 91. minutu, posle asistencije Neka Vilijamsa.

Liverpul je ovom pobedom postao prvi engleski tim koji je postigao tri i više golova na sedam uzastopnih gostivanja u svim takmičenjima.

Fudbalere Liverpula u narednom kolu Premijer lige očekuje derbi gostovanje Mančester junajtedu, dok će Votford u goste Evertonu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.