U trendu

Lokalne vlasti Kalabasasa potvrdile da je Brajant poginuo

LOS ANĐELES – Legendarni bivši NBA košarkaš Kobi Brajant (41) poginuo je u nedelju pre podne u helikopterskoj nesreći u Kalabasasu, u Kaliforniji, saopštile su vlasti tog grada.

„Sa velikom tugom smo primili vest o pogibiji Kobija Brajanta i još četiri osobe u padu helikoptera u Kalabasasu“, navodi se u saopštenju objavljenom na Tviteru.

Kako prenosi Rojters, više vodećih američkih medija je izvestilo da je u helikopteru bila i Brajantova 13-godišsnja ćerka.

„Ovo je trenutak u kojem smo suočeni sa borbom da pronađemo reči kojim bi izrazili šok i tugu koje osećamo, i Kobi i njegova cela porodica su u mojim molitvama u ovom vremenu nezamislivog bola“, izjavio je gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti.

Asošijejted pres navodi da je od lokalnih vlasti dobio informaciju da je u helikopteru bilo devet osoba i da se sumnja da su svi poginuli u nesreći.

Američka agencija navodi da joj je neimenovani izvor potvrdio da je u helikopteru bila Brajantova ćerka Đijana.

Nesreća se dogodila oko 10 časova po lokalnom vremenu u Kalabasasu, oko 48 kilometara severozapadno od Los Anđelesa.

Portparol američke Federalne administracije za avijaciju (FAA) Alen Kenicer rekao je da je reč o helikopteru „Sikorski S-76“, kao i da za sada nije poznat uzrok nesreće.

Američka Nacionalna služba za bezbednost saobraćaja (NTSB) poslala je tim istražitelja na mesto nesreće i njihov preliminarni izveštaj može se očekivati za desetak dana.

Na društvenim mrežama su se pojavili video snimci mesta nesreće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.