U trendu

Lozo: Nijednog trenutka se nismo predale, dale smo maksimum

BEOGRAD – Srpska odbojkašica Sara Lozo izjavila je danas po dolasku iz Ankare gde je održan Završni turnir lige nacija, da je srpski nacionalni tim dao svoj maksimum na tom takmičenju.

Odbojkaški savez Srbije priredio je danas svečani doček ženskoj seniorskoj reprezentaciji, koja je osvojila bronzanu medalju u Ligi nacija.

Svečani doček je priređen i muškoj kadetskoj reprezentaciji Srbije, koja je zauzela četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Gruziji.

Seniorke i kadete su, između ostalih, dočekali predsednik OS S Zoran Gajić i potpredsednik OS S Jelena Nikolić.

Gajić je pozdravio obe selekcije i naglasio da možemo da budemo ponosni rezultate koje su postigli.

Odbojkašice Srbije su prvi put u istoriji Lige nacija osvojile bronzanu medalju, pošto su u meču za treće mesto na završnom turniru u Ankari pobedile Tursku 3:0.

„Zajedno ste nas sve obradovali, celu sportsku, a posebno odbojkašku javnost. Rezultat je veliki, a i način na koji ste to uradili. Jedinstvo koje ste pokazali nam uliva nadu da ćete nastaviti istim putem na sledećem velikom takmičenju, ali nemojte da vas to opterećuje. Pokazali ste veliko jedinstvo, čestitamo vam na svemu. Verujemo u vas, lepo se odmorite, a onda prvog avgusta nastavljamo gde smo stali“, rekao je, između ostalog, Gajić, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

SP za odbojkašice biće održano od 23. septembra do 15. oktobra u Holandiji i Poljskoj.

„Tim je taj koji je doneo medalju u Ankari. Dobro sam igrala, ali pomogle su mi sve igračice. Osetila sam u svakom trenutku njihovu podršku, a i ja sam njima davala podršku. Nijednog trenutka se nismo predale, dale smo maksimum. Rekle smo da ne izlazimo sa terena dok ne uzmemo medalju. Ovo je prvo odličje za Srbiju u Ligi nacija, ali i moja prva reprezentativna medalja. Sledeće je SP, a već prvog avgusta počinju pripreme. Bićemo spremne“, izjavila je Lozo.

Srpska odbojkašica Bojana Drča kaže da je naš nacionalni tim pokazao veliko jedinstvo na završnom turniru Lige nacija.
„Bilo je teško, niko možda nije očekivao da ćemo da pobedimo u četvrtfinalu Amerikanke, ali smo uspeli. Poraženi smo od Brazila u polufinalu, ali smo se vratili i donele smo medalju kući. Dokazale smo da možemo da igramo u bilo kom sastavu. Želim da se što bolje pripremo za SP, a onda da pokušamo da i tamo osvojimo medalju“, rekla je Drča.

Kadeti Srbije su na EP u Gruziji osvojili četvrto mesto pošto su u borbi za bronzu poraženi od Bugarske 3:2 u setovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.