U trendu

Majami ubedljiv protiv Milvokija, Finiks na korak do druge runde plej-ofa

Košarkaši Majamija pobedili su noćas na svom terenu Milvoki sa 121:99, i tako poveli sa 2:1 u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi.

Majami je u završnici prve četvrtine napravio seriju 14:0 i poveo sa 29:21. Od tog momenta domaći tim nije ispustio prednost, a u finišu meča u dva navrata vodili su sa plus 29.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džimi Batler sa 30 poena, Dankan Robinson je postigao 20, a Kajl Lauri je dodao 15 poena.

Zbog povrede leđa za goste drugi put zaredom nije igrao najbolji strelac Janis Adetokunbo, a u odsustvu grčkog centra najbolji učinak je imao Kris Midlton sa 23 poena, uz šest asistencija, Džru Holidej je upisao 19 poena, dok je Grejson Alen postigao 14 poena.

Milvoki je u plej-of Istočne konferencije ušao sa prve pozicije, dok je Majami ušao sa poslednjeg osmog mesta.

Naredni meč dva tima igraju u Majamiju u noći između ponedeljka i utorka (1.30).

Finiks je na gostovanju pobedio Los Anđeles kliperse sa 112:100, i tako poveo sa 3:1 u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije.

Kevin Durent je vodio goste do pobede sa 31 poenom, 11 skokova i šest asistencija, Devin Buker je zabeležio 30 poena, devet skokova i sedam dodavanja, a Kris Pol je postigao 19 poena, uz devet asistencija.

U domaćem timu bolji od ostalih je bio Rasel Vestbruk sa 37 poena, uz šest uhvaćenih lopti, dok je Norman Pauel postigao 14 poena.

Finiks će prvu priliku za plasman u drugu rundu plej-ofa imati u noći između utorka i srede na svom terenu (4.00).

Los Anđeles lejkersi su na svom terenu savladali Memfis sa 111:101, i poveli sa 2:1 u prvoj rundi Zapadne konferencije.

Entoni Dejvis je u domaćem timu ostvario dabl-dabl učinak sa 31 poenom i 17 skokova, Lebron Džejms je dodao 25 poena, uz devet skokova i pet asistencija, a Dianđelo Rasel je upisao 17 poena i sedam asistencija.

Dža Morant je bio najefikasniji u Memfisu sa 45 poena, uz 13 asistencija i devet uhvaćenih lopti, dok je Dezmond Bejn postigao 18 poena.

Lejkersi su domaćini i narednog meča, koji se igra u noći između ponedeljka i utorka (4.00).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.