U trendu

Marinović: Igokea igra fenomenalnu košarku, neće biti lako

ČAČAK – Trener košarkaša Borca iz Čačka Marko Marinović izjavio je danas da se nada kako će njegov tim biti dostojan rival Igokei u 22. kolu ABA lige.

Čačani sutra od 19 sati u dvorani kraj Morave dočekuju tim iz Laktaša.

„U subotu nas očekuje meč protiv Igokee, ekipe koja po mom mišljenju igra fenomenalnu timsku košarku. Sjajno je vođena od strane trenera Bajića. Igokea igra vrhunski, vidi se hemija u ekipi, što je možda njen najveći kvalitet. Uostalom, sve što sam rekao potvrđuje trenutno stanje na tabeli. Neće nam biti lako protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u regionu. Očekuje nas težak zadatak, ali sigruno je da se nećemo predati. Ako budemo na približnom nivou kao protiv Krke mislim da možemo da odigramo ravnopravnu utakmicu“, rekao je Marinović za klupski sajt.

Borac trenutno ima skor od pet pobeda i 14 poraza, dok je ekipa Dragana Bajića na trećem mestu na tabeli ABA lige sa učinkom od 16-4.

Kapiten Uroš Čarapić najavljuje borbu svog tima u sutrašnjem meču.

„Igokea u svom rosteru ima ozbiljne igrače. Ove sezone igra možda i najbolju ekipnu košarku, naročito što se tiče odbrane. Kada ih gledam imam osećaj da godinama igraju zajedno, a ne da su se skupili pred ovu sezonu. Iako je Igokea težak protivnik, ipak dolazi u Čačak, na naš teren. Igrali smo sa njima i videli da možemo da se nosimo. Ima Igokea svoje prednosti, a imamo ih i mi. Moramo ući agresivno od samog starta, borićemo se do samog kraja, pa šta bude”, smatra Čarapić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.