Marković i Baždar za pobedu Partizana u Surdulici

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Surdulici ekipu Radnika sa 2:1, u utakmici 22. kola Super lige Srbije.

Stelci za Partizan bili su Svetozar Marković u 70. i Samed Baždar u 92. minutu, dok je jedini gol za Radnik postigao Damir Šovšić sa penala u 95. minutu.

Crno-beli su upisali 18. pobedu od početka šampionata i prvi su na tabeli sa 56 bodova, odnosno imaju četiri više od Crvene zvezde koja ima meč manje. Radnik je i dalje poslednji sa samo 11 osvojenih bodova.

Partizan je dve najbolje prilike u prvom poluvremenu propustio u prvih petnaesteak minuta. Najpre je u šestom minutu zapretio Baždar koji je, posle duplog pasa sa Bibras Nathom, šutirao sa sedam-osam metara, ali je golman Radnika Stefan Ranđelović bio na pravom mestu.

U 13. minutu je šut sa petnaestak metara oprobao i Natho, ali se ponovo istakao Ranđelović. Posle kornera koji je usledio nakon te odbrane ponovo je pokušao Baždar, ali je šutirao pravo u golmana domaćeg tima.

I Radnik je u prvih 45 minuta nekoliko puta zapretio, naročito u završnici, a najbliži golu bio je Damir Šovšić.

Crno-beli su, kao i na startu utakmice, bili opasniji i na početku drugog poluvremena. Probao je u 50. minutu Marković, ali je Mateja Gašić izbacio loptu sa gol-linije. Nekoliko minuta kasnije ponovo je u šansi bio Baždar, ali je i tada kao pobednik izašao golman Radnika.

U 59. minutu je sudija Miloš Milanović dosudio penal za Radnik posle starta Markovića u kaznenom prostoru, ali je posle intervencije iz VAR sobe promenio odluku.

Crno-beli su poveli u 70. minutu – Nikola Antić je izveo korner, a Marković je bio najbolji u skoku i doneo je gostima vođstvo.

Baždar je deset minuta kasnije mogao da reši pitanje pobednika, ali je iz dobre pozicije glavom šutirao pored gola. Ipak, posle četiri propuštene šanse, Baždar se na kraju ipak upisao u strelce. On je u 92. minutu iskoristio grešku domaćih i posle kontranapada savladao Ranđelovića.

Konačnih 1:2 je tri minuta kasnije postavio Šovšić sa penala.

Fudbaleri Partizana će u narednom kolu dočekati Železničar, dok će Radnik gostovati niškom Radničkom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.