Matijašević: FS S nije želeo da bilo koga ponižava

BEOGRAD – Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FS S)Vladimir Matijašević izdao je saopštenje povodom oglašavanja bivših igrača preko Sindikata fudbalera „Nezavisnost“.

Bivši fudbaleri Jagodine, Borca iz Čačka i Donjeg Srema, saopštili su danas da je odluka FS S da im uplati jednokratnu pomoć od 500 evra dodatno poniženje i poručili da taj novac uplate za lečenje male Sofije Markuljević.

„Povodom saopštenja bivših igrača koji su se oglasili preko Sindikata fudbalera “Nezavisnost” osećam ličnu i profesionalnu potrebu da objasnim određene stvari.
Lično sam ja, Vladimir Matijaševic, nekadašnji profesionalni fudbaler, zatim i funkcioner u više klubova, trenutno angažovan na mestu sportskog direktora FS Srbije, razgovarao nedavno sa predsednikom Sindikata “Nezavisnost” Mirkom Poledicom i predočio da predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza ima ideju da sa određenom donacijom od po 500 evra jednokratno, pomogne bivšim igracima koji imaju problema sa potraživanjima.
Poledica mi je rekao da je to dobra ideja i imam pismenu prepisku sa njim o tome“, naveo je Matijašević u svom saopštenju.

Kako ističe, dogovor je bio da se sa idejom ne izlazi u javnost dok je ne odobri Skupština FS Srbije, što se posle jučerašnje sednice i dogodilo.

„Dakle, da budem jasan, nije FS Srbije želeo da bilo koga ponižava, niti da stavlja bilo kog igrača u neprijatan položaj. Ako smo od gospodina Poledice kao prvog čoveka Sindikata “Nezavisnost”, koji se bori za prava ovih fudbalera, dobili pozitivno mišljenje, smatrali smo da ne postoji razlog da ne učinimo koliko možemo u ovom momentu. Niko iz FS Srbije ni jednog momenta nikog nije hteo da ponizi ili da učini bilo šta što bi situaciju u kojoj se ti igrači nalaze pogoršao. Naglašavam ponovo da kao bivši igrač kome su dugovali novac i kao profesionalac koji dugo radi u ozbiljnim fudbalskim sredinama vrlo sam svestan kroz to šta ti momci prolaze. Sve je bilo stvar naše dobre volje, a ne negativne namere“, zaključio je Matijašević u saopštenju objavljenom na sajtu FS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.