Mediji: Real Madrid traži dodatno obezbeđenje prilikom dolaska u Beograd

Košarkaški klub Real Madrid zatražio je dodatno obezbeđenje uoči dolaska u Beograd, na utakmicu četvrtfinala Evrolige, posle incidenata i velike tuče koja je izbila na meču u Madridu.

Izraelski mediji večeras su preneli da je Real poslao četiri zahteva za pojačanu bezbednost u Beogradu, a da su ih prihvatili Partizan i nadležni, za utakmicu koja se igra u utorak od 20.30 u Beogradskoj areni.

Kako je naveo Walla Sport, Real je tražio da autobus na pisti aerodroma u Beogradu dočeka delegaciju kluba, kako bi se izbegao dolazak na terminal, kao i policijsku pratnju tokom kretanja ekipe od aerodroma do hotela, od hotela do hale i nazad za treninge i utakmice, kao i prilikom povratka od hotela do aerodroma.

Takođe, traženo je i obezbeđenje u hotelu i oko hotela 24 časa dnevno, kao i dodatno obezbeđenje u Beogradskoj areni, posebno oko i iza klupe tokom utakmice.

Partizan vodi sa 2:0 u četvrtfinalu Evrolige i potrebna mu je još jedna pobeda za plasman na fajnal-for.

Druga utakmica igrana u Madridu u četvrtak uveče prekinuta je minut i 40 sekundi pre kraja zbog opšte tuče koju su započeli domaći igrači.

Klubovi su platili novčane kazne, ali su supendovani njihovi igrači – kapiten Partizana Kevin Panter na dve utakmice, a njegov saigrač Matijas Lesor na jednu utakmicu.

U ekipi Reala Geršon Jabusele, koji je rvačkim zahvatom bacio na parket igrača Partizana Dantea Egzuma i povredio ga, suspendovan je na pet utakmica, a Gabrijel Dek na jednu.

Sve ulaznice za utakmicu u utorak su rasprodate.

U slučaju pobede Reala, četvrta utakmica igrala bi se u četvrtak ponovo u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.