U trendu

Memfis ubedljiv protiv Atlante, Dalas savladao Oklahomu

Košarkaši Memfisa pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Atlante sa 128:103, i tako su došli do šestog uzastopnog trijumfa u NBA ligi.

Pitanje pobednika domaća ekipa je rešila u trećoj četvrtini tokom koje je povela sa 98:67.

Tajs Džons je u pobedničkom timu zabeležio dabl-dabl sa 22 poena i 11 asistencija, Dilon Bruks je postigao 18, a Santi Aldama je dodao 16 poena.

Za Atlantu zbog povreda izmedju ostalog nisu igrali srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, najbolji strelac ekipe Tre Jang, kao i Klint Kapela i Dedžonte Marej.

Deandre Hanter je bio najefikasniji u gostujućem timu sa 19 poena, Aron Holidej je upisao 15 poena, dok je Džejlen Džonson postigao poen manje, uz devet skokova.

Memfis je na drugom mestu Zapadne konferencije sa 18 pobeda i devet poraza, dok je Atlanta na osmom mestu Istočne konferencije sa polovičnim učinkom posle 28 utakmica.

Dalas je na svom terenu savladao Oklahomu sa 121:114.

Domaći tim je početkom drugog poluvremena vodio sa plus 15 (69:54), a Oklahoma je zatim u poslednjoj deonici uspela da smanji razliku.

Gosti su 28 sekundi pre kraja smanjili na 119:114, da bi u sledećem napadu precizan sa linije za slobodna bacanja bio Redži Bulok za pobedu Dalasa.

Slovenački košarkaš Luka Dončić je vodio Dalas do pobede sa 38 poena, 11 skokova i osam asistencija, dabl-dabl učinak je zabeležio i Spenser Dinvidi sa 20 poena i 10 asistencija, dok je 20 poena upisao i Tim Hardavej.

U ekipi Oklahome bolji od ostalih je bio Šej Gildžes-Aleksander sa 42 poena, Džejlen Vilijams je dodao 17, a Džoš Gidi 14 poena.

Srpski igrač Aleksej Pokuševski je za goste odigrao malo manje od 22 minuta, a upisao je devet skokova i dve asistencije.

Dalas je osmi na Zapadu sa 14 pobeda i 13 poraza, dok je Oklahoma na 13. mestu sa 11 pobeda i 16 poraza.

San Antonio je na svom terenu bio bolji od Klivlenda sa 112:111, a timu iz Teksasa to je treća vezana pobeda.

Klivlend je u poslednjem napadu imao dva šuta za pobedu. Prvo je blokiran pokušaj za dva Donovana Mičela, da bi zatim šut za tri poena promašio Darijus Garlend.

Džoš Ričardson je u ekipi San Antonija postigao 24 poena, dok je Keldon Džonson dodao tri poena manje.

Mičel je u poraženom timu zabeležio 28 poena, Karis Levert je postigao 23 poena, a Evan Mobli je ostvario dabl-dabl sa 17 poena i 13 skokova.

Bruklin je na gostovanju pobedio Vašington sa 112:100, i timu iz glavnog grada SAD naneo sedmi vezani poraz.

Kevin Durent je za Bruklin postigao 30 poena, uz devet skokova i šest asistencija, a Kajri Irving je upisao 24 poena.

U redovima domaće ekipe najbolji učinak je imao Vil Barton sa 22 poena, uz po sedam skokova i asistencija, dok su po 20 poena dodali Kristaps Porzingis i Kajl Kuzma.

Los Andjeles klipersi su na svom terenu pobedili Boston sa 113:93, i tako vodećem timu Istoka (21/7) naneli drugi uzastopni poraz.

Portland je na domaćem terenu savladao Minesotu sa 133:112, uz 38 poena Demijana Lilarda, dok je pobedu na gostovanju zabeležio Majami koji je bio bolji od Indijane sa 87:82.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar