U trendu

Mesi dobio statuu u prirodnoj veličini, proslavljena titula svetskog šampiona

Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi rekao je da je trijumfom na Svetskom prvenstvu u Kataru osvojio sve što je mogao i da je bilo vreme da neka južnoamerička selekcija ponovo postane svetski šampion.

Na ceremoniji „Noć zvezda“ koja je noćas održana u Asunsionu, u sedištu Južnoameričke fudbalske kofederacije (Conmebol), proslavljena je svetska titula koju je Argentina osvojila u decembru u Kataru, a u Fudbalskom muzeju Conmebol otkrivena je statua Mesija u prirodnoj veličini.

Statua će btii postavljena pored statua koje su ranije dobile legende svetskog fudbala Pele i Dijego Maradona.

„Bilo je vreme da jedan južnoamerički tim ponovo postane svetski šampion“, rekao je Mesi u prisustvu 25 igrača svoje reprezentacije koji su emotivno doživeli proslavu.

„To je ono što mi je nedostajalo. Ispunjen sam. Uspeo sam da osvojim sve što može u fudbalu. Zahvalan sam saigračima na ovom divnom poklonu koji su mi dali. Sada moram da iskoristim prednosti i bez obzira na sve, ostanem fudbaler“, rekao je Mesi, koji je do sada igrao na pet svetskih prvenstava.

Predsednik Conbebol Alehandro Dominges uručio je Mesiju repliku trofeja Svetskog prvenstva i štap, koji predstavlja „vođu i vodiča svetskog fudbala“. Takođe, Mesi je dobio i repliku trofeja Finalisima osvojenog protiv evropskog prvaka Italije.

Minijaturne replike trofeja sa Mundijala ali i Kupa Amerike 2021. godine dobili su i selektor Lionel Skaloni i ostali reprezentativci.

U video snimku koji je stvorila veštačka inteligencija, emitovanog na svečanosti, Pele i Maradona su govorili o izuzetnim Mesijevim talentima.

„Pored sve te naklonosti koju dobijamo, mi još nismo svesni šta znači biti svetski prvak“, dodao je Mesi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.