U trendu

Metalac i Dinamik na vrhu Košarkaške lige Srbije

BEOGRAD – Posle petog kola Košarkaške lige Srbije, dve ekipe su ostale u vrhu neporažene.

Metalac koji je pred svojim navijačima pobedio Vojvodinu 100:94, kao i Dinamik koji je u derbiju kola na gostovanju u Čajetini slavio protiv Zlatibora 87:74.

I posle meca sa Novosađanima očigledno je da će u Urošu Lukoviću Valjevci ove sezone imati ozbiljnu snagu u reketu. Odlični centar je upisao dabl-dabl učinak, a uz 14 poena imao je i 11 skokova.

Imao je i sjajnu podršku spolja. Po pet trojki ubacili su Altin Islamović i Dafi Rendel. Sa druge strane Novosađane je predvodio Dušan Beslać sa 24 poena.

U sjajnom šuterskom raspoloženju ponovo su bili i momci iz Dinamika, koji su u derbiju kola ubacili 14 trojki. U meču koji su prelomili već u drugom periodu, Dorćolce su predvodili članovi mlađih selekcija Srbije – Ilija Milijašević i Vojin Medarević.

Obojica su ubacila po 19 poena, dok je kod domaćina odskočio Brano Đukanović sa 23 poena.

Odličan meč viđen je i u Kraljevu, gde je Sloga na krilima Đorđa Simeunovića, koji je ubacio 18 poena, i Zorana Paunovića strelca 15 poena, pobedila Slobodu sa 79:66. Kod Užičana se istakao Nikola Ćirković sa 14 poena.

U ostalim mečevima petog kola utakmice sa mnogo poena odigrane su u Beogradu gde je Spartak pobedio Mladost (113:99) i Novom Pazaru, u kome je domaćin lako izašao na kraj sa Dunavom 103:68.

Vršac je uspeo da odbrani domaći teren od OKK Beograda 95:79, dok je Zdravlje pred svojim navijačima izgubilo od Tamiša 88:74.

Jedini tim koji još nije upisao pobedu u novoj sezoni KLS je novajlija u prvoligaškom društvu – Čačak 94. U premijeri petog kola Kolubara je slavila kraj Morave – 77:68.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.