Mijatović: U Partizanu sam bio protiv svoje volje

Legendarni fudbaler Partizana i Real Madrida Predrag Mijatović otvoreno je priznao da mu je, kao „velikom hajdukovcu“, žao što nikada nije igrao za splitski klub.

Foto: Wikipedia/Melьnikov Aleksandr

Foto: Wikipedia/Melьnikov Aleksandr

„Kao što neki znaju još kao klinac sam navijao za Hajduk, bio sam pravi hajdukovac dok je moj otac bio partizanovac. U porodici nismo imali zvezdaša.. Kao klinac divio sam se fenomenalnoj Hajdukovoj ekipi, a igrački uzor tada mi je bio golgeter Ivica Šurjak. Nakon što smo osvojili SP za juniore u Čileu 1987. godine, Dejan Savićević otišao je iz Budućnosti u Crvenu zvezdu i ubrzo nakon toga Hajduk je počeo da radi na mom transferu. Stvarno sam bio jako blizu, tadašnji sportski direktor Jerković – sa kojim sam ostao u dobrim odnosima – sve je dogovorio i tada se u igru uplela politika“, ispričao je Mijatović, a prenose hrvatski mediji.

Zbog rata, Mijatović je ipak izabrao Beograd. Tačnije, njegov otac.

„Te 1989. imao sam 20 godina i nisam mogao taku važnu odluku da donesem sam. Čelni ljudi Partizana uverili su me kako je dolazak u Beograd sigurnija opcija jer su meni i ocu predstavili mogući scenario nemira na ovom prostoru što se kasnije pokazalo kao tačno. Poznato je kako su neki članovi predsedništva Partizana bili blisko povezani sa vojskom (JNA) i otvoreno su rekli meni i ocu na sastanku šta bi moglo da se dogodi. Tako sam, protiv svoje volje, završio u Partizanu“, rekao je Mijatović.

Na pitanje je li mu žao što te 1989. nije odenuo dres Hajduka, odgovorio je:

„Jako mi je žao što nikada nisam zaigrao za Hajduk jer sam uvek bio Hajdukovac! Volim navijački duh u tom klubu, tu ljubav navijača tj. Torcide koju sam osećao. Evo, baš sam pročitao kako nakon utakmice na Poljudu protiv norveškog Stromsgodseta u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gde su u pobedi od 2:0 igrači ostavili dobar utisak, navijači nisu želeli da odu kući. To je fascinantno! Uveren sam kako bih se sa tom svojom pozitivnom ludošću i karakterom – koju sam imao kao igrač – sjajno uklopio u tu priču“, rekao je 46-godišnji Mijatović.

Dodao je i da ništa ne bi promenio u svojoj karijeri, osim što mu je ostao žal za Hajdukom.

Pročitajte još i:

Ostavite komentar

Ostavite komentar