U trendu

Mijatović: U Partizanu sam bio protiv svoje volje

Legendarni fudbaler Partizana i Real Madrida Predrag Mijatović otvoreno je priznao da mu je, kao „velikom hajdukovcu“, žao što nikada nije igrao za splitski klub.

„Kao što neki znaju još kao klinac sam navijao za Hajduk, bio sam pravi hajdukovac dok je moj otac bio partizanovac. U porodici nismo imali zvezdaša.. Kao klinac divio sam se fenomenalnoj Hajdukovoj ekipi, a igrački uzor tada mi je bio golgeter Ivica Šurjak. Nakon što smo osvojili SP za juniore u Čileu 1987. godine, Dejan Savićević otišao je iz Budućnosti u Crvenu zvezdu i ubrzo nakon toga Hajduk je počeo da radi na mom transferu. Stvarno sam bio jako blizu, tadašnji sportski direktor Jerković – sa kojim sam ostao u dobrim odnosima – sve je dogovorio i tada se u igru uplela politika“, ispričao je Mijatović, a prenose hrvatski mediji.

Zbog rata, Mijatović je ipak izabrao Beograd. Tačnije, njegov otac.

„Te 1989. imao sam 20 godina i nisam mogao taku važnu odluku da donesem sam. Čelni ljudi Partizana uverili su me kako je dolazak u Beograd sigurnija opcija jer su meni i ocu predstavili mogući scenario nemira na ovom prostoru što se kasnije pokazalo kao tačno. Poznato je kako su neki članovi predsedništva Partizana bili blisko povezani sa vojskom (JNA) i otvoreno su rekli meni i ocu na sastanku šta bi moglo da se dogodi. Tako sam, protiv svoje volje, završio u Partizanu“, rekao je Mijatović.

Na pitanje je li mu žao što te 1989. nije odenuo dres Hajduka, odgovorio je:

„Jako mi je žao što nikada nisam zaigrao za Hajduk jer sam uvek bio Hajdukovac! Volim navijački duh u tom klubu, tu ljubav navijača tj. Torcide koju sam osećao. Evo, baš sam pročitao kako nakon utakmice na Poljudu protiv norveškog Stromsgodseta u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gde su u pobedi od 2:0 igrači ostavili dobar utisak, navijači nisu želeli da odu kući. To je fascinantno! Uveren sam kako bih se sa tom svojom pozitivnom ludošću i karakterom – koju sam imao kao igrač – sjajno uklopio u tu priču“, rekao je 46-godišnji Mijatović.

Dodao je i da ništa ne bi promenio u svojoj karijeri, osim što mu je ostao žal za Hajdukom.

Pročitajte još i:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.