U trendu

Milan i Real Madrid u polufinalu Lige šampiona

Fudbaleri Milana plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona, odigravši nerešeno na svom terenu protiv Milana 1:1, u revanš meču četvrtfinala.

U prvom meču Milan je kao domaćin slavio sa 1:0.

Poveo je Milan golom Olivijea Žirua u 43. minutu, da bi izjednačenje Napoliju doneo Viktor Osimen u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Milan je u 22. drugom minutu imao veliku priliku da povede, nakon što je Mario Rui u svom šesnaestercu oborio Brahima Diasa, a sudija Marčinjak pokazao na „belu tačku“.

Odgovornost je preuzeo Olivije Žiru, šutirao u desni ugao, ali je golman Napolija Maret odličnom intervencijom sačuvao mrežu.

Pet minuta kasnije, Žiru je ponovo imao priliku za postizanje gola, ali je i ovog puta Meret izašao kao pobednik, i Žiruovom udarac u padu sa 10 metara odbranio nogama.

U 34. minutu trener Napolija Spaleti bio je prinuđen zbog povrede da izvrši dve prinudne izmene. Teren su napustili Mario Rui i Mateo Politano, a u igru su ušli Irving Lozano i Matijas Olivera.

Milan je poveo u 43. minutu golom Olivijea Žirua. Rafael Leo je presekao loptu na 25 metara od svog gola, pretrčao u sprintu ceo teren, pored nekoliko igrača Napolija, ušao u šesnaesterac i proigrao Žirua kom je ostalo samo da prosledi loptu u praznu mrežu.

U prvom minutu nastavka Napoli je imao priliku za izjednačenje, ali je Kvarachelija sa pet metara iskosa sa desne strane šutirao preko gola.

Novu priliku za izjednačenje Napoli je imao u 64. minutu. Kvarachelija je izveo korner sa desne strane, a Olivera je neometan na drugoj stativi šutirao glavom pored gola.

Napoli je najbolju šansu za izjednačenje imao u 82. minutu, kada je golman Milana Menjan odbranio penal Hviči Kvaracheliji, kome je prethodilo igranje rukom Tomorija u svom šesnaestercu.

Do kraja meča, Napoli je uspeo da stigne do izjednačenja, golom Viktora Osimena u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, nakon asistencije Raspadorija.

Plasman u polufinale izborio je i Real Madrid, savladavši i u revanš meču u Londonu Čelsi sa 2:0. Real je istim rezultatom slavio i u prvom meču u Madridu.

Dvostruki strelac za Real bio je Rodrigo u 58. i 80. minutu.

Real je zapretio u 20. minutu, ali je udarac Rodriga zaustavila stativa.

Čelsi je mogao da povede u prvom minutu sudijske nadoknade poluvremena, ali je udarac Kukurelja iz peteraca odbranio golman Reala Kurtoa.

Real je poveo u 58. minutu golom Rodriga. On je poveo kontru po desnoj strani, proigrao Vinisijusa koji je uputio povratni pas, a Rodrigo je zatresao nebranjenu mrežu.

Svojim drugim golom na meču Rodrigo je duplirao prednost Reala u 80. minutu. Valverde je za desne strane polsao loptu u sredinu, gde je Rodrigo sa pet metara rutinski zatresao mrežu.

U polufinalu, Milan će se sastati sa boljim iz duela Inter-Benfika, a Real će igrati sa boljim iz duela Bajern-Mančester Siti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar