Milojević: Moramo da ispravimo greške iz prvog meča

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da će njegova ekipa u drugom meču finala plej-ofa Jadranske lige protiv Crvene zvezde pokušati da ispravi greške iz prve utakmice.

„Pokušaćemo da izvučemo pouke iz poraza i da ispravimo greške u ovom kratkom roku. Moramo da odigramo daleko bolje i pre svega agresivnije u odbrani, kako bismo došli do pobede i rezultata 1:1 pred selidbu serije u Sremsku Mitrovicu“, rekao je Milojević za sajt kluba.

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 protiv Mega Leksa u finalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto su sinoć u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ pobedili sa 95:88.

Jedan od najboljih igrača Mege u prvom meču bio je Djordje Simeunović, koji je postigao 20 poena.

On je nevao da Mega mora da nametne svoju prepoznatljivu igru.

„Nismo bili prepoznatljivi u odbrani u prvom meču što je, uz skraćenu rotaciju, bio ključ našeg poraza. U subotu moramo pre svega da ispravimo greške u odbrani, da vršimo presing po celom terenu i da radimo sve one dobre stvari koje su nas i dovele do finala“, rekao je Simeunović.

„Ne predajemo se, pred nama je novi duel i nemamo vremena da tugujemo zbog poraza. Moramo da smanjimo broj primljenih poena, i ako uz to ponovimo igru u napadu iz prvog meča, verujem da imamo dobre šanse za pobedu“, dodao je Simeunović.

Dejan Milojević će i na drugom meču imati skraćenu rotaciju zbog brojnih povreda. Neizvestan je nastup Timotea Luvavua, koji je propustio i prvi duel zbog povrede zaradjenje u toku pauze izmedju polufinala i finala. Nikola Pavlović će opet biti u sastavu, ali najverovatnije ni on neće ulaziti u igru zbog povrede, navodi se na sajtu Mege.

Drugi meč finala Jadranske lige je na programu sutra od 20.00 u hali „Aleksandar Nikolić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.