U trendu

Vanredna konferencija: Terzić pred novinarima u 13 sati

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić održaće danas u 13 sati vanrednu konferenciju za medije, na kojoj će, izvesno biti reči o velikoj prašini koja se podigla nakon pobede crveno-belih protiv OFK Beograda sa 6:2.

Mirkov: Istraga o meču OFK Beograd – Crvena zvezda

Komesar za integritet takmičenja Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Milivoj Mirkov potvrdio je da će na osnovu naredbe predsednika FS S Tomislava Karadžića sprovesti hitnu istragu o  prvenstvenoj utakmici između OFK Beograda i Crvene zvezde.

U meču 1. kola nacionalne Superlige OFK Beograd je na stadionu na Vračaru vodio sa 2:0 na poluvremenu, ali je Crvena zvezda u nastavku napravila veliki preokret i na kraju slavila sa 6:2.

„UEFA je sigurno pratila utakmicu, jer su uplate na ovaj susret u kladionicama bile enormne. Narednih dana očekujemo njihovu reakciju, a posle toga ću i ja pokrenuti istragu. Ipak, iskustvo me uči da u tim situacijama akteri iz određenih razloga ne žele samnom da sarađuju. Zato je krajnje vreme da se ovim problemom pozabave državni organi“, rekao je Mirkov za SOS kanal.

U nastavku državnog prvenstva Crvena zvezda sledećeg vikenda gostuje Metalcu u Gornjem Milanovcu, a OFK Beograd ekipi niškog Radničkog.

 Vučelić: Utakmica OFK Beograd – Zvezda čist kriminal

Potpredsednik Partizana Milorad Vučelić dešavanja na utakmici između OFK Beograda i Crvene zvezde (2:6) nazvao je kriminalom i poručio da bi država, Fudbalski savez Srbije i Tužilaštvo trebalo hitno da reaguju.

„Nikada nisam video nešto slično, to je jedan od najtužnijih dana srpskog fudbala. To je katastrofa i spada u čist kriminal“, rekao je Vučelić na aerodromu Nikola Tesla uoči puta u Gruziju na revanš meč drugog kola Lige šampiona protiv Dile Gori.

On je istakao da je čuo da postoje nameštene utakmice širom Evrope, ali da nikada nije video nešto slično kao na Vračaru.

„Znao sam Džarovskog, slušao priče o nameštenim utakmicama, ali ovo još nije viđeno. Čuli smo antifudbalske izjave Zvezdana Terzića, gde garantuje regularno prvenstvo i titulu svom klubu. Fudbaleri OFK Beograda svojim neučešćem demontrirali nečinjenje“, naveo je potpredsednik crno-belih.

Vučelić je dodao da se neregularnim stvarima mora stati na put.

„Nemamo dokaza da je namešteno, ali on nam nije potreban jer je sve viđeno. Drastična povreda igre, posebno imajući u vidu kladionice. Vlast bi trebalo da se oglasi, kao i Ministartstvo omladine i sporta. Ovo nikada nije radio nijedan klub u Evropi, a kamoli Partizan“, zaključio je Vučelić i dodao da će Partizan ponovo pokazati na terenu da je bolji od večitog rivala.

Priključite se diskusiji o meču OFK Beograd-Crvena Zvezda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar