U trendu

Mitjiland bolji od Junajteda, Totenhem uzeo bod u Firenci

Fudbaleri danskog Mitjilanda napravili su veliko iznenađenje u šesnaestini finala Lige Evropa, pošto su danas na svom terenu posle preokreta pobedili Mančester junajted sa 2:1.

Mitjiland je imao dve dobre prilike u prvom poluvremenu, ali je Junajted postigao prvi gol, pošto je Džesi Lingard u 37. minutu asistirao Memfisu Depaju, koji je smestio u donji desni ugao gola za 0:1.

Mitjiland je izjednačio u 44. minutu lepim udarcem Pionea Sista sa ivice šesnaesterca.

Junajted je u drugom poluvremenu imao dve dobre prilike, ali nije uspeo da dodje do gola, da bi Pol Onuaču šutem sa ivice šesnaesterca u 77. minutu doneo vodjstvo domaćinu.

Fiorentina i Totenhem odigrali su 1:1 u Firenci. Gosti su poveli iz penala koji je dosudjen u 37. minutu zbog prekršaja Nenada Tomovića, a koga je Naser Čadli sigurno izveo.

Fiorentina je imala nekoliko prilika, a izjednačila je u 59. minutu golom Federiga Bernardeskija sa oko 30 metara.
U ostalim mečevima nije bilo većih iznenadjenja. Viljareal je pobedio Napoli 1:0 golom Denisa Suaresa u 82. minutu iz slobodnog udarca. Borusija Dortmund je kod kuće pobedila Porto sa 2:0. Za domaćine je igrao i Pjer-Emerik Obamejang, ali se nije upisao u strelce, pošto su golove dali Lukaš Pišček u 6. i Marko Rojs u 71. minutu.

Sevilja je sigurno pobedila Molde 3:0, dok je Sent Etjen u uzbudljivom meču pobedio Bazel 3:2. Anderleht je kod kuće savladao Olimpijakos 1:0.

Revanši su na programu sledeće nedelje. Kasnije večeras igra se još osam utakmica šesnaestine finala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.