U trendu

Mitrović: Naša prednost timski duh, idemo na pobedu

BEOGRAD – Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović izjavio je da će ekipa protiv Portugala, uprkos velikom kvalitetu rivala, igrati na pobedu.

Srbija sutra od 20.45 sati na stadionu „Rajko Mitić“ dočekuje Portugal u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godinu u Kataru.

„Igrali smo četiri puta sa njima, mislim da smo im u svim utakmica bili veoma težak protivnik. Sigurno da i njih i nas očekuje težak meč, veliki izazov za sve nas. Ne treba trošiti reči na njih, oni su najbolja ekipa u Evropi, svetu… Treba da se fokusiramo na nas. Naša prednost je timski duh, kolektivna igra. Igraćemo našu igru, probaćemo da dobijemo utakmicu“, rekao je Mitrović na video konferenciji za medije.

Napadač Fulama protiv Republike Irske bio je dvostruki strelac, a upitan je koliko mu to uticalo na sampouzdanje.

„Sigurno da nije prekretnicama, ali jeste injekcija samopuzdanja. Za svakog napadača je bitno da daje golove. Najbitnije da smo kvalifikacije počeli pobedom. Što se mene tiče, ja uvek imam samopouzdanje. Imao sam težak period, ali na meni je da radim, da nateram i selektora i trenera u klubu da me stavi u tim“, rekao je Mitrović i dodao da mu se menadžer Fulama Skot Parker nije javio nakon utakmice protiv Irske.

Na uttakmici protiv Irske Mitrović došao je do 38 pogodaka za reprezentaciju i na večnoj listi izjednačio se sa čuvenim Stjepanom Bobekom, a meč sa Portugalom je prilika da postavi rekord.

„To bilo lepo i idealno. Mnogo puta sam govorio, znam da ću rekord da srušim, da li sad ili za koji mesec. Sebi uvek postavljam nove ciljeve, a cilj je rekord koji nikad niko neće srušti. Najbitnije da mi dobro odigramo, da uzmemo tri boda, a gol kad bude …“.

Mitrović je istakao da se atmosfera u timu popravila dolaskom selektora Dragana Stojkovića i da u timu niko nije zvezda.

On je reagovao u trenutku kada je selektor odgovarajući na jedno pitanje upitao: A ko su zvezde u našem timu?

„Ja nisam sigurno“, rekao je Mitrović i dodao:

„Mi smo ovde svi zbog Srbije, igramo za grb, zastavu, potpuno je nevažno koliko ko minuta dobije, ko je starter ili rezerva. Samo je bitno da ostvarimo cilj, a to je da Srbiju odvedemo tamo gde joj je mesto, na Mundijal u Kataru“, poručio je Mitrović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.