U trendu

Nadal: Boriću se, ali ne znam šta će biti u budućnosti

PARIZ – Španski teniser Rafael Nadal izjavio je posle osvajanja titule na Rolan Garosu da nije verovao da će još jednom igrati u finalu Otvorenog prvenstva Francuske.

Nadal je 14. put trijumfovao na grend slemu u Parizu.

Nadal je opravdao ulogu favorita i u finalu savladao Norvežanina Kaspera Ruda 6:3, 6:3, 6:0.

Španac je pobedom u Parizu stigao do 22. pehara na najvećim turnirima, a sada ima dva grend slem trofeja više od Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Nadal je sa 36 godina postao najstariji šampion Rolan Garosa i od ponedeljka će biti četvrti igrač na ATP listi.

„Za mene je veoma teško da opišem osećanja koja imam. Nisam nikada verovao da ću opet biti ovde, igrati još jednom u finalu i biti konkurentan. To mi sve mnogo znači. Ovo je bilo neverovatno putovanje. Ne znam šta može da se dogodi u budućnosti. Boriću se, ali ću pokušati da nastavim isto ovako“, rekao je Nadal, koji je dobio ovacije navijača.

Španski teniser je zahvalio navijačima na podršci tokom Rolan Garosa i istako da mu je bilo zadovoljstvo da u finalu igrati protiv Ruda.

„Kaspere, bio si sjajan i želim da ti čestitam. Ove dve nedelje su naročito bile važne za tebe. Srećan sam zbog tebe i tvoje porodice i želim vam sve najbolje. Takođe, hvala mojoj porodici i timu. Mnoge stvari su se desile i ne mogu dovoljno da vam zahvalim. Kada su povrede u pitanju ništa ne bih mogao bez podrške i odavno bih bio u penziji. Ovo je najbolji turnir na svetu, hvala svima koji ga omogućuju“, rekao je Nadal po završetku meča.

Rolan Garos se igrao za nagradni fond od 43,6 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar