U trendu

Nadal: Nešto se dogodilo Zverevu, a Kirjos je lenj

U intervjuu za jednu grčku TV stanicu, Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, govorio je o mlađim teniserima i problemima sa kojima se suočavaju da pobede starije igrače.

– Aleksandra Zvereva sam prvi put video kada je imao 16-17 godina. Bio sam u Bazelu i odmah sam rekao da može jednog dana da bude broj 1 na svetu jer imao je snažno oružje – sjajan prvi i drugi servis, dobar tajming na loptici…Međutim, njemu se nešto dogodilo i posle tri godine došao je samo do jednog četvrtfinala Gren slema.

Igrao je dobro protiv Rafe na Australijan Openu 2017. godine, ali mislim da on želi više od toga – izjavio je Toni i dodao da posebno poštuje i Dominika Tima.

– Tim je sjajan tip, odličan sportista. On veruje u rad. Igra dobro, došao je do dva finala Rolan Garosa, ali imao je nesreću da igra protiv Rafe. Mislim da je sada Rafael bolji od njega, ali Tim če jednog dana osvojiti turnir u Parizu.

Osvrnuo se i na ponašanje Nika Kirjosa na terenu.

– Prava je šteta jer on može da bude jedan od najboljih igrača na svetu. Ima mnogo kvaliteta koje ga čine sjajnim teniserom. Pametno igra na terenu, ima dobar volej, odličan servis, dobar bekhend, sjajno napada, ali je malo lenj i mislim da ima nekih problema sa stavom koji zauzima u cilju da postigne rezultate.

On se ponekad bori u mečevima sa slabijim igračima, a raduje se kada igra sa Federerom, Đokovićem i Nadalom. Ali mora da pobedi i druge igrače ako želi da osvaja titule  – zaključio je 58-godišnji španski trener.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.