Nadal se povukao sa mastersa u Madridu

ล panski teniser Rafael Nadal saopลกtio je danas da neฤ‡e igrati na mastersu u Madridu, poลกto se joลก nije oporavio od povrede.

Osvajaฤ 22 grend slem titule se i dalje oporavlja od povrede miลกiฤ‡a leve noge koju je zadobio na Australijan openu u januaru.

On zbog toga nije igrao na turnirima u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu i Barseloni i neizvesno je da li ฤ‡e biti spreman za Rolan Garos, koji poฤinje 28. maja.

U video poruci na druลกtvenim mreลพama Nadal je rekao da povreda nije zacelila i da zbog toga ne moลพe da igra takmiฤarski tenis.

„Naลพalost neฤ‡u moฤ‡i da igram u Madridu. Trenirao sam, ali pre nekoliko dana smo odluฤili da malo promenimo kurs, obavimo druge terapije i vidimo da li su se stvari popravile kako bih pokuลกao da se pripremim za ono ลกto dolazi. Ne mogu da odredim rok, da znam rekao bih vam, ali ne znam“, naveo je on.

„Situacija nije onakva kako sam se nadao. Pratili smo sve zahteve lekara, ali nekako napredak nije bio onakav kako su nam prvobitno rekli da ฤ‡e biti i naลกli smo se u teลกkoj situaciji. Nedelje su prolazile i bio sam u iluziji da ฤ‡u moฤ‡i da igram na turnirima koji su bili najvaลพniji u mojoj karijeri – Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim, Rolan Garos, a sada sam propustio Monte Karlo i Barselonu“, dodao je Nadal.

On je rekao da mu je jedino ostalo da zadrลพi pravi stav i pruลพi sebi priliku da uฤestvuje na preostalim turnirima na ลกljaci, poลกto nema drugog izbora nego naporno da radi.

„ล aljem vam veliki zagrljaj i ฤim budem imao vesti obavestiฤ‡u vas“, dodao je Nadal.

Masters u Madridu, koji je Nadal osvajao pet puta, poฤinje 27. aprila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.