U trendu

Nadal: Želim da osvojim Vimbldon

MAJORKA – Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas na konferenciji za medije da će učestvovati na trećem grend slemu sezone Vimbldonu i da se nada tituli u Londonu.

„Igraću na Vimbldonu. Posle tri godine pauze ću opet igrati tamo, zbog čega sam veoma uzbuđen. Ne znam šta bi moglo da se desi u narednih par dana, pa da to ne ostvarim. Oprezan sam, ali verujem da će sve biti u redu i da ću se na Vimbldonu boriti za trofej“, rekao je Nadal, koji je u toku dana trenirao na travnatoj podlozi u Majorki.

Španac je dodao da oseća bol, ali da više ne hramlje.

„Bio sam dva puta u Barseloni, gde nije odrađeno sve 100 odsto odmah, ali promene su primetne. Nekako se smanjio bol u zglobovima koji mi je pravio problem. Osećam to, ponekad je bol prisutan, ponekad i ne, ali sam srećan. Već nedelju dana ne hramljem, tako da napreduje sve u dobrom pravcu“, izjavio je popularni Bik sa Majorke.

Pre svega nekoliko dana Španac je na tretmane povređenog stopala došao na štakama, što je podgrejalo sumnje teniske javnosto da je u lečenju stopala koristio nedozvoljena sredstva.

Vimbldon počinje za 10 dana, 27. juna, a trajaće do 10. jula.

Titulu brani najbolji srpski teniser Novak Đoković.

Rafael Nadal osvojio je prva dva grend slema u sezoni – Australijan open i Rolan Garos i stekao dva grend slem trofeja više (22) u odnosu na Đokovića i Rodžera Federera koji imaju po 20.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.