U trendu

Nagrađen dečak koji je tešio uplakanog Francuza (video)

Turistička organizacija Portugala odlučila je da nagradi mališana koji je zadivio svet kada je posle finala Evropskog prvenstva prišao uplakanom francuskom navijaču i počeo da ga teši.

Najidrljiviji trenutak minulog Evropskog prvenstva svakako je onaj kada je portugalski dečak tešio francuskog navijača posle finala u kome je Portugal pobedom nad Francuskom po prvi put u istoriji osvojio pehar namenjen najboljem na Starom kontinentu.

Ta priča ima i svoj nastavak. Maleni dečak je pronađen, a u pitanju je Portugalac koji je živi u Francuskoj, a čiji su roditelji emigrirali pre nekoliko godina, prenose svetski mediji.

I upravo taj mališan je svetu pokazao kako treba biti čovek! Kamere su zabeležile taj trenutak i ubrzo je najemotivnija slika sa Evropskog prvenstva obišla ceo svet.

Nekoliko dana po okončanju šampionata Evrope, iz zemlje evropskog šampiona stigao je poziv kao nagrada za čin koji je svetu pokazao kako je biti čovek daleko važnije od bilo čega drugog.

„Želimo da taj francuski mladić upozna Portugaliju kako bi u punom sjaju osetio našu gostoljubivost“, navodi se u saopštenju portugalske Turističke organizacije, u kome se dodaje da je ponašanje „dečaka bio prijateljsko, tolerantno i autentično portugalsko“.

https://www.youtube.com/watch?v=E_ATAIzz-b4

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.