Navijači teraju Pikea sa treninga: Odlazi, bolestan si! (video)

Fudbaler Barselone Žerar Pike, koji otvoreno podržava nezavisnost Katalonije, dočekan je zvižducima u Madridu na treningu reprezentacije Španije.

Reprezentacija Španije se u Madridu priprema za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Albanije i Izraela, a glavna meta navijača bio je Pike koji je glasao na referendumu o nezavisnosti Katalonije i kritikovao policijsko nasilje nad biračima.

Navijači Španije su fudbalera Barselone dočekali zvižducima i povicima „Pike, odlazi“.

Redari su jednog navijača zamolili da ukloni transparent na kojem je pisalo: „Pike, ti si bolestan“.

Isti navijač je nastavio da govori: „Pike ne zaslužuje da bude u sastavu Španije, on to ne zaslužuje. Teraju me da sklonim transparent koji po meni nije uvredljiv. Ja samo govorim ono što mislim. Pike je odvratan i nije trebalo da dođe“, rekao je taj navijač, prenose španski mediji.

Jedan deo prisutnih navijača je posle tih reči počeo da aplaudira i da uzvikuje: „Sloboda izražavanja“, „Odlazi“.

https://www.youtube.com/watch?v=YgRvIh5NLWw

Kako je skandiranje nastavljeno, fudbaleri Španije su napustili teren nakon samo 23 minuta treninga.

„Ponosan sam na narod Katalonije. Ovo je najgore iskustvo koje sam doživeo. Prošlo je sedam godina demonstracija bez nasilja, a ono što se dogodilo je video ceo svet“, rekao je Pike u nedelju.

On je najavio da će napustiti reprezentaciju ako to od njega zatraže selektor ili Fudbalski savez Španije, prenosi B92.

Pike je za reprezentaciju Španije odigrao 91 utakmicu i bio je deo nacionalnog tima koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2010. i Evropsko prvenstvo dve godine kasnije. On je ranije najavio da će se povući iz reprezentacije nakon Svetskog prvenstva 2018.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.