U trendu

NBA liga doživotno suspendovala Portera

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Istraga protiv Portera je započela kada je liga saznala za velike kladioničarske uplata ne učinak Portera na utakmici 20. marta. Liga je utvrdila da je Porter dao jednom kladioničaru informacije o svom zdravstvenom stanju, a potom je uplaćeno 80.000 dolara da Porter neće zabeležiti ponuđeni broj poena na tom meču.

Posle samo nekoliko minuta te utakmice Porter se požalio na povredu i nije se vraćao u igru. Opklada koja je uplatiocu trebalo da donese 1,1 milion dolara je zamrznuta, a NBA je pokrenula istragu.

„Ne postoji ništa važnije od zaštite integriteta NBA lige, zbog čega se Džonteja Porter kažnjava najstrožijom kaznom“, rekao je komesar lige Adam Silver.

Liga je takođe utvrdila da je Porter uplatio najmanje 13 opklada na NBA utakmice. Opklade su se kretale od 15 do 22.000 dolara i generisao je dobitak od 76.059 dolara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.