U trendu

NBA plej-of: Klivlend, Majami i Klipersi vode sa 2:0

Košarkaši Klivlenda pobedili su prošle noći Detroit sa 107:90, i tako poveli sa 2:0 u prvoj rundi plej-ofa NBA lige.

Klivlend je utakmicu prelomio u trećoj četvrtini koju je dobio sa 27:15, a do druge pobede u seriji stigao je, pre svega, šutevima za tri poena.

Košarkaši Klivlenda su na ovoj utakmici 38 puta šutirali za tri poena i pogodili 20 puta i tako izjednačili rekord plej-ofa koji zajedno drže Golden stejt (2015), Dalas (2011) i Sijetl (1996).

Kavalirsi nisu lako stigli do prve dve pobede i svakako ih čeka težak posao u nastavku serije kada se ona preseli u Detroit.

Klivlend je do druge pobede predvodio Lebron Džejms sa 27 poena, Kajri Irving je ubacio 22, dok je Džej Ar Smit dodao poen manje. U redovima Detroita, koji je vezao 10 uzastopnih poraza od Klivlenda u plej-ofu, najbolji je bio Andre Dramond sa 20 poena, dok je Redži Džekson postigao 14.

Košarkaš Detrota Stenli Džonson imao je vrlo interesantno vidjenje ove utakmice, odnosno ekipe Klivlenda.

„Svi u timu razgovaraju. Igrači koji sede na klupi su kao čirlidersice. Smenjuje se 7-8 igrača na parketu, ali svi oni pričaju. Mogli bi to da rade i na tribinama“, rekao je Džonson.

I košarkaši Majamija su stigli do prednosti od 2:0 u prvoj rundi plej-ofa, pošto su prošle noći na svom terenu pobedili Šarlot sa 115:103.

Meč je bio neizvestan samo do polovine druge četvrtine kada je Majami preuzeo stvari u svoje ruke.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dvejn Vejd sa 28 poena, Goran Dragić je ubacio 18, dok je Hasan Vajtsajd utakmicu završio sa 17 postignutih poena.

Kemba Voker je bio najbolji u redovima Šarlota, postigao je 29 poena za šta mu je bilo potrebno isto toliko šuteva iz igre, Al Džeferson je dodao 25, a Džeremi Lin 11.

Los Andjeles Klipersi su, takodje, poveli sa 2:0 u seriji. Oni su u drugoj utakmici slavili protiv Portlanda sa 102:81.

Klipersi su do pobede stigli malo teže, pošto su meč prelomili tek u poslednjoj deonici.

Pobedničku ekipu je do drugog trijumfa na domaćem terenu predvodio Kris Pol sa 25 poena, a najbolje ga je pratio Džej Džej Redik sa 17. Na drugoj strani, Demijan Lilard i Mejson Plamli su ubacili po 17.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar