U trendu

Nekada najbolja teniserka sveta se povlači: Postigla sam sve što sam sanjala

Nekada najbolja teniserka sveta Karolina Voznjacki saopštila je danas da će završiti igračku karijeru na Australijan openu.

View this post on Instagram

Determination!💪🏻 under the lights @usopen ✨

A post shared by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on

Ova 29-godišnja teniserka iz Danske osvojila je jedan grend slem upravo u Australiji prošle godine.

– U svojoj karijeri sam postigla sve što sam sanjala. Sa osvojenih 30 titula, nastupa na Olimpijskim igrama, nosila sam zastavu Danske. Sebi sam uvek govorila, kada dođe vreme da nešto drugo želim više od tenisa, onda je vreme za to. Poslednjih meseci shvatila sam da u životu postoji još puno toga što bih želela da učinim van terena. Ulazak u brak s Dejvidom bio je jedan od tih ciljeva i osnivanje porodice s njim dok je i putovanje svetom i pomaganje u podizanju svesti o reumatoidnom artritisu i dalje moja strast.

Tako s tim danas najavljujem da ću se povući iz profesionalnog tenisa nakon Australijan opena. To nema nikakve veze s mojim zdravljem i ovo nije zbogom, radujem se što ću s vama podeliti svoje uzbudljivo putovanje napred!

Na kraju, želim svim srcem zahvaliti navijačima, prijateljima, sponzorima, timovima, posebno mom ocu kao mom treneru, suprugu i mojoj porodici na podršci! – napisala je Voznjacki.

Ona je svetski broj 1 bila 71 nedelju, a ima i titulu sa WTA finala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar