U trendu

Nemački fudbaler Mesut Ozil završio karijeru

Bivši fudbaler Real Madrida i nemačke reprezentacije Mesut Ozil saopštio je danas da je završio karijeru u 34. godini.

„Nakon pažljivog razmatranja, objavljujem da se odmah povlačim iz profesionalnog fudbala. Imao sam privilegiju da budem profesionalni fudbaler gotovo 17 godina i neverovatno sam zahvalan na prilici. Ali, poslednjih nedelja i meseci doživeo sam neke povrede i postajalo je sve jasnije da je vreme da napustim veliku fudbalsku scenu“, naveo je Ozil u objavi na Instagramu.

Poslednju utakmicu Ozil je odigrao 2. februara za istanbulski Bašakšehir protiv Kajzerispora (0:1) u turskoj Super ligi. To je bila tek druga utakmica u kojoj je Ozil bio starter otkako je prošlog leta prešao iz Fenerbahčea.

„Ovo je bilo neverovatno putovanje puno nezaboravnih trenutaka i emocija. Želim da zahvalim mojim klubovima Šalkeu, Verderu iz Bremena, Real Madridu, Arsenalu, Fenerbahčeu i Bašakšehiru, trenerima koji su me podržavali i saigračima koji su mi postali prijatelji“, naveo je Ozil.

On je posebno zahvalio porodici i najbližim prijateljima koji su ga pratili i podržavali i u dobrim i u lošim trenucima.

„Hvala i svim mojim navijačima koji su mi iskazivali ljubav bez obzira na situaciju i za koji klub igram. Sada se radujem svemu što me čeka sa mojom divnom suprugom Amine i mojim divnim ćerkama Edom i Elom, ali budite sigurni da ću se s vremena na vreme javljati putem društvenih mreža“, naveo je Ozil.

Tokom karijere Ozil je odigrao 598 utakmica, postigao je 98 golova i osvojio devet trofeja, među kojima titulu u Španiji sa Realom i četiri FA kupa sa Arsenalom.

Igrao je za mlade selekcije Nemačke, a za A tim odigrao je 92 utakmice, postigao 23 gola i osvojio Svetsko prvenstvo 2014. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar