U trendu

Nemački fudbaleri dobiće po 400.000 evra ako osvoje SP

FRANKFURT – Nemački reprezentativci dobiće po 400.000 evra u slučaju da osvoje Svetsko prvenstvu u Kataru, saopštio je danas Fudbalski savez Nemačke (DFB).

„DFB je sa reprezentativcima Nemačke dogovorio bonuse za predstojeće SP u Kataru. Razgovor je vođen posle međunarodne utakmice protiv Mađarske u Lajpcigu. Reprezentativce su predstavljali Manuel Nojer, Tomas Miler, Džošua Kimih i Ilkaj Gundogan“, navodi se u saopštenju DFB-a.

Predsednik DFB-a Bern Nojendorf izjavio je da je zadovoljan dogovorom.

„Održali smo intenzivnu diskusiju u dobroj i konstruktivnoj atmosferi. Na kraju smo pronašli prihvatljivo rešenje za sve“, rekao je Nojendorf.

Na zvaničnom sajtu DFB-a se navodi da će svaki fudbaler dobiti po 50.000 evra ako Nemačka osvoji prvo mesto u grupi na Mundijalu. Svaki nemački fudbaler će dobiti po 100.000 evra za plasman u četvrtfinale, a po 150.000 evra za plasman u polufinale. Osvajanje trećeg mesta svakom nemačkom reprezentativcu doneće po 200.000 evra, a plasman u finale po 250.000 evra.

SP će biti održano od 20. novembra do 18. decembra u Kataru. Nemačka će igrati u grupi E sa Kostarikom, Španijom i Japanom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar