U trendu

Nevena Ignjatović organizovala humanitarni ski kamp za decu sa Kosova i Metohije

KOPAONIK – Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović uz pomoć dobrotvorne organizacije „Osmeh na dar“ organizovala je humanitarni kamp na Kopaoniku za osnovce i srednjoškolce sa Kosova i Metohije.

Osnovci i srednjoškolci, njih 30-ak iz Orahovca dobili su priliku da prvi put stanu na skije.

„Drago mi je što su deca iz Orahovca prvi put došla na Kopaonik i što sam imala priliku da im baš ja organizujem boravak na planini. Prvi put su stali na sneg, bili su mnogo uzbuđeni ali imali smo i sreće jer nas je dočekala ‘baba marta’ sa 15 centimetara snega, tako da je dan bio izazovan. Puno mi je srce zbog ove akcije, radimo iz ljubavi i nadam se da će ova priča zaživeti i da ćemo u budućnosti organizovati više ovakvih kampova. Drago mi je i što su nam svi na planini pomogli da se ovakva ideja realizuje“, rekla je Ignjatovićeva.

U susret su izašli „Kraljevi čardaci“, koji su za decu i nastavnike obezbedili smeštaj, „Skijališta Srbije“ omogućila su besplatne ski-karte, ski-servis „Rade“ ustupio je kompletnu opremu, „Avaturistički centar“ instruktore, a restoran „Čardaš“ obrok za sve učesnike nakon skijanja.

Podsetimo, Ignjatovićeva je prethodnog vikenda zvanično završila svoju skijašku karijeru dugu 27 godina, u toku koje je predstavljala Srbiju na najvećim skijaškim takmičenjima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar