U trendu

Nije lako pobediti Panatinaikos u ovom ritmu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je sinoć, posle trijumfa protiv Panatinaikosa (72:66), da je prezadovoljan što je njegov tim došao do nove velike pobede u Evroligi.

„Uopšte nije bilo jednostavno savladati Panatinaikos u ovakvom ritmu utakmica i velikom opterećenju. Iako smo poveli 16:0 osećao sam da nas to neće dovesti za pobede, Panatinaikos se vratio trojkama, čak i poveo u trećoj deonici, ali smo u interesantnoj završnici došli do velike pobede“, rekao je Radonjić na konferenciji za medije posle meča.

On je ponovio da ima još mnogo da se igra do kraja regularnog toka i tako izbegao priče o sve izvesnijem plasmanu u plej-of Evrolige.

„Meč sa Panatinaikosom nije bio najteži ove sezone, već pođednako težak kao i svi u Evroligi. Ima još 10 utakmica do kraja, između sedam u ABA ligi, još i Kup, pa ćemo videti šta će biti posle toga“.

Radonjić je pre utakmice doživeo ovacije navijača Crvene zvezde, na čemu im se zahvalio, istakavši da je pobeda došla kao „šlag na torti“ posle skandiranja.

Njegov kolega sa klupe Panatinaikosa Chavi Paskval čestitao je Crvenoj zvezdi na trijumfu.

„Veoma loše smo ušli u meč, imali mnogo izgubljenih lopti i gubili 16:0, ali smo kasnije improvizovali u igri i vratili se. U ključnim trenucima, poslednjih pet minuta, bili smo loši u oba pravca, posebno u odbrani na Simonoviću. Teško je doći do pobede u ovakvom ambijentu“, rekao je Paskval.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.