U trendu

Niko i nikad kao Đoković – rekordnih 378. nedelja najbolji na svetu

BEOGRAD – Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 378. nedelju na prvom mestu ATP liste i tako postao apsolutni rekorder u obe konkurencije.

Na drugom mestu je sada legendarna Nemica Štefi Graf sa 377. nedelja.

Na apsolutnoj listi treća je Martina Navratilova sa 322, a sledeća je Serena Vilijams koja je provela 319 nedelja kao prva teniserka sveta.

Peto mesto zauzima Švajcarac Rodžer Federer sa 310, šesti je Pit Sampras sa 286, slede Ivan Lendl sa 270 i Džimi Konors sa 268, dok je Amerikanka Kris Evert provela 260 nedelja na čelu.

Švajcarkinja Martina Hingis i Španac Rafael Nadal su po 209 nedelja bili najbolji na svetu.

Đoković na prvom mestu ATP liste sada ima 6.980 bodova, dok je drugi Španac Karlos Alkaraz sa 6.780.

Potom slede Grk Stefanos Cicipas i Norvežanin Kasper Rud, dok je na petom mestu Amerikanac Tejlor Fric koji je napredovao za dve pozicije u odnosu na prošlonedeljnu listu.

U Top 10 najboljih tenisera sveta nalaze se još Rusi Andrej Rubljov i Danil Medvedev, Španac Rafael Nadal, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim i Danac Holger Rune.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović je pao za jednu poziciju i sada je 31. igrač sveta. Laslo Đere je napredovao dve pozicije i trenutno zauzima 55. mesto na ATP listi.

Filip Krajinović je pao za tri pozicije i trenutno je 70. teniser sveta, dok je Dušan Lajović napredovao za pet pozicija i nalazi se na 75. mestu ATP liste.

Naredna ATP lista biće objavljena za nedelju dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.