U trendu

Nikolić: Derbi odlučuje, igraćemo svoju igru

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da ne veruje da će biti kalkulacija i da Crvena zvezda neće ići na remi jer bi 154. večiti derbi mogao da odluči šampionsku trku.

„Nalazimo se u seriji 27 utakmica bez poraza, među kojima su samo tri remija, ali je nedovoljno medijski ispraćena. Igrači su najzaslužniji, teško i predano su se našli u šansi da uđu u realnu borbu za trofeje. Derbi ima veću težinu, jer u mnogome može da odluči oko titule za razliku od prethodnih godina. Potrebna nam je pobeda i na Zvezdinom stadionu igraćemo svoju igru“, rekao je Nikolić na konferenciji za medije.

Trener crno-belih istakao je da Crvena zvezda ima veliki kvalitet, ali da je njegov tim sposoban da ga neutrališe.

„Činjenica je da Zvezdi odgovara nerešen rezulatat, na njihovom stručnom štabu je da li će da igraju oprezno i zatvorenije. To je legitimno pravo, dok je nama neophodna pobeda. Brojne su kalkulacije, ali one padaju u vodu kada počne derbi. Ne očekujem da će ih biti ni sa naše, ali ni sa njihove strane“.

Nikolić nije želeo da otkrije da li će sutra izvesti formaciju sa dva napadača, Urošem Đurđevićem i Leandrom Tavambom, ili će se opredeliti za jači vezni red.

„Naravno da neću da otkrijem. Postoje male dileme oko sastava, imamo trening po podne i više će se tada znati“, poručio je on.

Takođe, nije hteo da daje mišljenje oko sudije Danila Grujića jer, kako je naveo, ne želi da napravi novu grešku.

„Prošli put sam izneo fer i sportski stav oko suđenja, a sada neću unapred da dajem poverenje. Hoću da se uverim na terenu, kao i cela sportska javnost, a ne da dajem sada komentare“, rekao je Nikolić.

Prvi napadač crno-belih Uroš Đurđević naglašava da je ekipa spremna za drugi trijumf u večitom derbiju ove sezone.

„Svi znamo šta znači derbi, spremni smo i u dobrom raspoloženju. Puni smo samopouzdanja zbog velike serije, a sada nas očekuje još jedna teška utakmica. Sutra je momenat da iskočimo, za derbi ne treba dodatna motivacija, možemo da napravimo potreban rezultat“, zaključio je Đurđević.

Utakmica 31. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 17.30 na stadionu Rajko Mitić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar