Nikolić: Nagrada najbolja pozivnica za naredni BGD maraton

ATINA – Direktor „Beogradskog maratona“ Dejan Nikolić izjavio je danas da je nagrada koja je dobijena u Atini najbolja moguća pozivnica i dodatni motiv da naredna trka u glavnom gradu Srbije bude još bolja.

„Ovo je izvanredna pozivnica za naredni, 32. Beogradski maraton, priznanje za sve iz ekipe maratona, ali i ljude iz grada Beograda koji su nam i do sada pomagali da dođemo do ostvarenja ovakvih ciljeva“, rekao je Nikolić Tanjugu u Atini.

On je dodao da je priznanje koje je dobijeno najveće u maratonskom svetu, a posebna je čast dobiti ga u glavnom gradu Grčke.

„Atina je mesto rođenja maratona, Filipides je bio prvi maratonac, a ovde je i autentični maraton. Očigledno da su ljudi iz AIMS-a pratili naš rad u poslednjih nekoliko desetina godina, a da smo posebno mnogo toga uradili 2018. godine“, ocenio je Nikolić.

Najznačajjnije priznanje u oblasti maratona i uličnih trka, „AIMS Social Award“, uručeno je sinoć „Beogradskom maratonu“ na Gala svečanosti u Atini.

Kako je navedeno u obrazloženju, ovom nagradom odato je veliko priznanje „Beogradskom maratonu“ za rad s takmičarima sa invaliditetom, ali i za sve ostale društvene inicijative.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.