U trendu

Nikolić: Trajni legat „Ženske trke“ šuma od 1.000 stabala

BEOGRAD – Zahvalni smo svima koji su podržali realizaciju ovogodišnje dm Ženske trke, a kada je u pitanju Eko frendli koncept posebnu zahvalnost dugujemo Sekretarijatu za zaštitu životne sredine grada Beograda i JP Srbijašume, izjavio je danas Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, organizatora trke.

„Hvala operaterima sistema za upravljanje ambalažnim otpadom – zahvaljujući kojima smo proizveli majice za sve učesnice od 100 posto recikliranog poliestera, kao i drugim partnerima koji su pomogli da ovogodišnja trka bude jedinstven poduhvat sa velikim brojem primera dobre prakse i društvenoj zajednici ostavi trajni legat“, naveo je Nikolić.

„Svaka učesnica ovogodišnje trke dobila je i sadnicu bora, kao i uputstvo kako, na koji način i gde može da posadi ovu plemenitu biljku. Trajni legat posle ovogodišnje Ženske trke biće šuma od 1.000 stabala bora, što čini oko pola hektara šume – za bolju i zdraviju budućnost Srbije“, izjavio je Nikolić u saopštenju Beogradskog maratona.

Ovogodišnja Ženska trka održana je u subotu, na stazi dugoj 7,7 km, oko jezera na Adi Ciganliji, a pobedila je Olivera Jevtić ispred Nevene Jovanović i trećeplasirane 14-godišnje Lenke Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.