U trendu

Novak bez polufinala, Federer jači u svim segmentima

Najbolji srpski teniser Novak Đoković porazom od Švajcarca Rodžera Federera sa 6:4, 6:3 eliminisan je u grupnoj fazi završnog Mastersa u Londonu.

Đoković je od velikog rivala izgubio u direktnom duelu za plasman u polufinale iz grupe „Bjorn Borg“, pa će Federer zajedno sa Austrijancem Dominikom Timom u borbu za trofej.

Federer je pružio sjajan tenis, potpuno nadigrao za prvi trijumf posle četiri godine srpskog asa, koji je ostao bez šanse da godinu završi na prvom mestu.

Španac Rafael Nadal, bez obzira što je u teškoj situaciji za polufinale, peti put u karijeri godinu će okončati kao svetski broj 1.

Đoković: Federer bio bolji u svim segmentima

Srpski teniser Novak Đoković priznao je da je Rodžer Federer potpuno zasluženo pobedio i otišao u polufinale završnog Mastersa u Londonu.

Srpski as je porazom od Federera od 6:4, 6:3 ostao bez šanse za trofej već u grupi, ali i bez prilike da Rafaela Nadala svrgne sa prvog mesta na ATP listi do kraja godine.

„Rodžer je bio bolji u svim segmentima, apsolutno je zaslužio trijumf. Odlično je servirao, kretao se, reternirao… Sve je sjajno radio“, rekao je Đoković, prenosi sajt ATP.

Federer, koji će u polufinale zajedno s Dominikom Timom, prisetio se i epskog finala na Vimbldonu ove godine, kada je Đoković slavio.

„Šta sam uradio večeras za pobedu? Osvojio meč loptu (smeh). Bio sam blizu u finalu Vimbldona, ali sam svakako privilegovan što sam odigrao takav meč protiv Novaka. Bilo je puno uspona i padova… Posle toga sam trenirao jače, ostao miran i igrao dobro. Srećan sam zbog pobede“, zaključio je Federer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.