U trendu

Novak Đoković o duhovnosti: Pomolim se i zahvalim svakog jutra

Novak Đoković je veoma religiozan i vrlo često na svoje društvene mreže postavlja sadržaje vezane za duhovnost i veru. U razgovoru sa Džej Šetijem, motivacionim govornikom i nekadašnjim monahom, prvi teniser sveta otkrio je svoju duhovnu stranu.

– Svakog jutra se pomolim. Pre svega se zahvalim na svom telu, sebi samom, na mogućnostima da nastavim svoj razvoj u ovom životu kao višedimenziono biće. Zahvalan sam na svojoj porodici, na svojim čulima, na velikom krevetu i predivnom svitanju svakog jutra. Nastavljam da i dalje radim na formi i tenisu, na svojim obavezama koje imam kao otac i kao suprug – rekao je Đoković u razgovoru sa Šetijem početkom prošlog meseca u Monte Karlu.

– Potrebno mi je da svakodnevno učinim nešto za brigu o sebi, a to može biti i dvominutno disanje, molitva. Ponekad je samo toliko jer nemate vremena, ali važno je to raditi i biti disciplinovan što se toga tiče – objašnjava Novak.

Na pitanje koji je najbolji savet koji je ikada dobio, Đoković je odgovorio:

– Budi bez predrasuda. Kada ste otvorenog uma, već ste spremni da prihvatite sve čime ste okruženi u ovom divnom svetu, a mi smo blagosloveni da živimo u ovom svetu i prolazimo proces evolucije. I kada dođete sasvim blizu toga da shvatite ko ste, nastavljate da tragate za istinom, jer to vas približava izvoru sa kog ste stigli i čini vas prisutnim, srećnim i zahvalnim, i sebi i ljudima kojima ste okruženi, svemu onome što radite i što vas ispunjava. To je srž našeg života – iskren je Novak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.