U trendu

Novak više nikada neće da igra u Australiji?

Prvo deportacija, a onda i zabrana ulaska u Australiju na tri godine! Nema kraja iživljavanju Australijanaca!

Ministarka unutrašnjih poslova ove zemlje Keren Endrjuz potvrdila je da je najboljem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću zbog ukidanja vize i deportacije izrečena navedena mera, prenose mediji.

To faktički znači da Novak neće moći da se takmiči na Australijan openu sve do 2025. godine, ukoliko eventualno ne podnese žalbu koju Australija može, ali i ne mora da prihvati ili sama ne preinači odluku.

– Ukidanje vize je potvrdio Federalni sud, tako da, kao rezultat toga, njemu će biti zabranjen ulaz u zemlju na tri godine – rekla je ministarka Endrjuz u jutarnjem programu, a to je šerovala na društvenim mrežama.

Ona može biti ukinuta, ali o tome se za sada ne razmatra, niti je o tome bilo govora.

– Moguće je da u obzir budu uzeti argumenti, ali pričati o tome trenutno možemo samo hipotetički. Svaki zahtev će biti razmatran posebno u zavisnosti od argumenata – šturo je rekla Endrjuzova.

Pitanje je samim tim da li će Novak prošle sezone odigrao svoj poslednji Australijan open, jer će u trenutku kada zabrana istekne napuniti 37 godina. Videćemo da li će se tamošnja vlast urazumiti i da li Đoković uopšte planira da ikada nogom kroči u zemlju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)