Novi selektor košarkaške reprezentacije Igor Kokoškov?

Igor Kokoškov mogao bi da nasledi Aleksandra Đorđevića na mestu selektora košarkaške reprezentacije Srbije, pišu danas „Večernje novosti“.

Tako bi današnja utakmica košarkaške reprezentacije Srbije protiv Češke za 5. mesto na Svetskom prvenstvu u Kini mogla da bude i poslednja za Đorđevića u ulozi selektora.

List podseća da Đorđeviću ugovor s Košarkaškim savezom Srbije ističe sa završetkom Mundobasketa, a da će loš plasman na Svetskom prvenstvu, na kome se računalo čak i sa zlatnom medaljom, samo učvrstiti njegovo uverenje da je došlo vreme da kormilo reprezentacije prepusti nekom drugom.

Glavni kandidat, prema saznanjima „Novosti“, za novog selektor jeste Igor Kokoškov, asistent u stručnom timu Sakramento kingsa u NBA, a koji je upravo u finalu sa Srbijom pre dve godine u Istanbulu kao selektor sa Slovenijom osvojio tirulu evropskog šampiona.

Đorđević je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri srebra, 2014. na Svetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu.

(Tanjug)

3 komentara
  1. Anonimni

    Kada javnost očekuje zlato, sve ispod toga je razočarenje. Po meni je uspeh i peto mesto. Sve čestitke i Saletu i košarkašima.

  2. Anonimni

    Andrej, sve si rekao što jeste

  3. ANDREJ

    Ako je iko „kriv“ za neuspeh srpskih kosarkasa na svetskom prvenstvu,onda to nisu ni kosarkasi,ni selektor Aleksandar Djordjevic.Krivci su iskljucivo,celokupna medijska naduvanost vaznoscu osvajanja zlatne medalje. Posle te medijske napumpanosti da je srpska kosarka,najbolja na svetu,veliki krivci su pojedini politicari,sa domace politicke scene.nemajuci sta da ponude narodu,u smislu boljeg zivota,izdigli su vaznost kosarke i fudbala,na sasvim nezasluzeni pijedestal.Svojim uplitanjem u rezultate nasih sportista,na raznim takmicenjima,vrse kontra efekat,nabijajuci ucesnicima u sportskim takmicenjima,neverovatnu odgovornost za rezultate takmicenja,kao da je u najmanju ruku,pitanje zivota i smrti,a ne samo jedno,od mnogih takmicenja,od kojih konacno,ni jedna zemlja,ni jedan narod,ne ocekuju nista drugo -do jednostavno sportsko nadmetanje,koje nema takav uticaj na zivot,kako mu to pojedini politicari iz sopstvenih razloga,pridaju znacaj.!!!

Napišite komentar