U trendu

Obeležen 75. rodjendan JSD Partizan

 Jugoslovensko sportsko društvo Partizan obeležilo je danas u Beogradu 75. rodjendan.

Svečanost je održana u prostorijama fudbalskog kluba na stadionu u Humskoj 1. Prisutnima se obratio legendarni golman i počasni predsednik Partizana Ivan Ćurković, a medju zvanicama su bili članovi uprave fudbalskog kluba, predstavnici JSD, kao i predstavnici brojnih klubova članova društva.

knjiga,drespovi,jubilejKako je saopšteno, gostima su podeljeni pokloni – retro dres iz 1953. godine kao i knjiga autora Miloša Šaranovića „Samo jedan je Partizan“.

JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društva u svetu, a po rezultatima, ostvarenjima i broju svojih vrhunskih sportista tokom svih ovih godina, verovatno je i jedno od najuspešnijih u svetu.

Rodjendan je i fudbalskom klubu, koji je do sada osvojio 27 šampionskih titula i 16 trofeja Kupa. Srednjeevropski kup osvojen je 1978. godine, a 1966. crno-beli su bili finalisti Kupa šampiona.

Partizan je odigrao prvi meč protiv Sportinga u istoriji Kupa šampiona, kada je ovo danas najprestižnije takmičenje tek osnovano 1955. godine, potom je u dva navrata igrao u Ligi šampiona novog formata, a osam puta u Ligi Evropa.

Klub je dao najviše reprezentativaca i ima najviše fudbalera koji su nastupili više od 50 puta u državnom timu.

Partizan ima i omladinsku fudbalsku školu koju je Uefa, uz Ajaksovu, proglasila za najbolju u Evropi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.