U trendu

Obradović: Hvala Dudi na svemu što je dao srpskoj košarci

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da mu zadovoljstvo što je prisustvovao otvaranju košarkaškog terena u čast legendarnog stručnjaka Dušana Dude Ivkovića.

Teren posvećen legendi evropske i srpske košarke otvoren je večeras pored novobeogradske „Štark arene, u sklopu akcije kompanije Mocart „Sto terena za jednu igru“.

Obradović, Dudin najbolji učenik, prijatelj i kum, zajedno sa Ivkovićevim sinom Petrom, presekao je vrpcu i zvanično otvorio teren.

„Velika čast i zadovoljstvo što ovaj teren nosi ime po Dudi Ivkoviću, velikom čoveku i mom velikom prijatelju, kumu, učitelju… Želim da mu se još jednom zahvalim na svemu što je dao srpskoj i jugoslovenskoj košarci. Bio je neko od koga sam ja upijao svaku izgovorenu reč. Nadam se da sam makar deo onoga što je on mene probao da nauči usvojio i da ja mogu da prenesem ovim generacijama. To je proces koji se ne zaustavlja, da neko posle toga sasluša i mene i prenosi dalji. Čast i zadovoljstvo što sam bio na otvaranju terena koji nosi po legendarnom čoveku kakav je bio Duda Ivković“, rekao je Obradović novinarima posle otvaranja terena.

On je zahvalio kompaniji Mocart na ovome što radi za košarku, što otvara terene i daje mladim ljudima da igraju košarku.

„Malo pre su momci pitani da li im odgovara podloga, a ja ću samo da se vratim u moju generaciju i neke pre, gde nam ništa nije smetalo. Igrali smo bosi, po betonu. Ovi uslovi koje imaju danas su fantastični. Verovatno bi bilo dobro da ostave telefone i sva čuda tehnologije i da se posvete onome što nauvažnije – da uzmu loptu i igraju košarku. To bi bila fantastična stvar, pa bi se verovatno dogodilo ono što je rečeno – da ih gledamo u Areni“, rekao je Obradović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.