U trendu

OdbojkaĆĄice Srbije protiv Italije za novo finale EP

ANKARA – OdbojkaĆĄice Srbije, aktuelne ĆĄampionke Evrope i sveta, danas protiv Italije igraju za plasman u novo finale kontinentalnog ĆĄampionata.

Biće to repriza proơlogodiơnjeg finala Svetskog prvenstva u Jokohami, kada su srpske odbojkaơice posle preokreta slavile 3:2 i osvojile prvo svetsko zlato, pa selektor Zoran Terzić očekuje sličan meč.

„Vrlo su slični sastavi kao u finalu SP. Pretpostavljam da će i utakmica biti slična, timovi su sličnog kvaliteta. Italija i Srbija u ovom trenutku ne igraju najbolje ĆĄto mogu, ali spadaju u najuĆŸi krug favorita za osvajanje medalje“, rekao je Terzić, a preneo OS S.

Kapiten Maja Ognjenović smatra da se sastaju dve najbolje selekcije.

„Ne volim da kaĆŸem, ali mislim da je ovo finale pre finala. PoĆĄtovanje Poljskoj i Turskoj, ali naĆĄa utakmica je jača po kvalitetu i neizvesnija. Italija nam je stari poznanik, verujem da ćemo odigrati naĆĄu najbolju partiju na turniru“, poručila je ona.

Brankica Mihajlović sa nestrpljenjem čeka meč sa Italijom.

„Poznajemo se jako dobro, Italija je izuzetno kvalitetna ekipa, ĆŸeli finale, kao i mi. Hoćemo da pokaÄčÄŸemo najbolju igru“, zaključila je Mihajlović, uz ÄčÄŸelju da bi idealno finale bilo Srbija – Turska.

Polufinale EP između Srbije i Italije igra se od 16 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.