U trendu

Odluka o eventualnom ponovnom ukidanju vize Djokoviću neće biti doneta danas

Odluka o tome da li će najboljem teniseru sveta Novaku Djokoviću ponovo biti ukinuta viza za Australiju ili ne neće biti doneta danas, preneli su svetski mediji.

Federalni sud u Melburnu je ranije danas poništio odluku o ukidanju vize Djokoviću i naložio da se srpski teniser odmah pusti iz pritvora. Odmah po izricanja presude je najavljeno da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovo da razmotri ukidanje vize.

Nekoliko sati posle odluke suda, oglasio je portparol ministra za imigraciju koji je naveo da Aleks Hok i dalje razmatra da li da ukine vizu Djokoviću.

„Posle današnje odluke suda, ostaje u diskrecionom pravu ministra za imigraciju da razmotri ukidanje vize. Ministar trenutno razmatra to pitanje i proces je u toku“, rekao je njegov portparol.

Kako je ranije preneo Bi-Bi-Si, Djoković je tokom saslušanja bio u kancelariji svojih advokata.

Po završetku sudjenja ispred zgrade je bilo rasporedjeno veliko obezbedjenje, a ubrzo su se okupili i predstavnici medija, kao i veliki broj navijača svetskog broja 1 koji su uzvikivali „Oslobodite Noleta“ i pevali rodoljubive pesme.

Na dostupnim snimcima na internetu, videlo se da je nekoliko sati kasnije iz zgrade izašao crni automobil sa zatamnjenim staklima koji su okružili navijači skandirajući Djokovićevo ime. Ipak, nema zvanične potvrde da je u tom automobilu i bio Djoković.

Nakon što je policija uspela da isprati automobil kroz ulicu prepunu ljudi, došlo je i do incidenata kada je policija upotrebila biber sprej.

Pojedini mediji su prethodno preneli da je Djoković uhapšen, ali je ta informacija demantovana iz više izvora, uključujući i kancelariju ministarke unutrašnjih poslova Australije.

Djoković je u sredu uveče po lokalnom vremenu doputovao u Melburn, posle dobijanja medicinskog izuzeća za učešće na prvom grend slem turniru ove sezone, Australijan openu.

Odmah po dolasku ukinuta mu je viza, i nakon nekoliko sati ispitivanja granične policije smešten je u hotel, koji služi kao prihvatni centar za migrante u kojem je bio do današnje presude Federalnog suda.

Konačnu odluku doneo je sudija Entoni Keli posle saslušanja koje je počelo nešto posle ponoći po srednjoevropskom vremenu. Keli je presudio da odluka o ukidanju vize „nerazumna“, naložio je da Vlada Australije plati sve troškove i da se Djoković pusti na slobodu u roku od 30 minuta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar