U trendu

Olimpijski dan 28. put odrzan u Srbiji

BEOGRAD – Na trim stazi u Hajd parku danas je pod sloganom „U susret Mediteranskim igrama“ održan Olimpijski dan i tako je dvadeset osmi put u Srbiji obeležen rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Tradicionalno su održane trke za decu uzrasta do 4, 8 i 12 godina, trka zadovoljstva na 3.800 metara za sve uzraste, porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca, štafetna-sponzorska trka i trka za osobe sa invaliditetom.

Učesnicima se obratio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

“Okupljamo se svakog juna da proslavimo ideju jednog čoveka koji je pre 128 godina bio dovoljno veliki vizionar da razume koliko je ta njegova ideja olimpizma velika i vanvremenska. Danas, verujem više nego ikad, potrebni su nam olimpijski ideali i olimpijske vrednosti, jer kad sve drugo zakaže, samo vrednosti na kojima sport počiva mogu da pomognu da se sačuva mir. Družite se, bavite se fizičkom aktivnošću, uživajte u prirodi, ali je i čuvajte i navijajte za Olimpijski tim Srbije,“ rekao je Maljković i zahvalio se gradskoj opštini Savski Venac, gradu Beogradu, Crvenom krstu Srbije i sponzorskom pulu Olimpijskog tima Srbije na podršci u organizaciji ove manifestacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar