U trendu

Olimpijski komitet Srbije uputio snažnu podršku Djokoviću

Olimpijski komitet Srbije (OKS) na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem izražava snažnu podršku najboljem sportisti sveta Novaku Djokoviću, saopštio je danas OKS.

OKS je naveo da je Djoković svojim odnosom prema Srbiji, nacionalnom timu i svakom takmičenju na kojem je nastupao pod zastavom naše zemlje uvek negovao najviši stepen patriotizma, ali je u isto vreme u svakom trenutku pokazivao izuzetno poštovanje prema protivnicima bez obzira iz koje zemlje dolazili.

„Najoštrije osudjujemo postupke vezane za nastup Novaka Djokovića na turniru u Australiji i smatramo da najbolji teniser sveta nije zaslužio ovakav tretman i odnos. Posebno smo razočarani načinom na koji lokalni mediji u Melburnu i jednom delu sveta predstavljaju najboljeg tenisera sveta“, izjavio je predsednik OKS-a Božidar Maljković.

Maljković je dodao i da je obaveza svih da sportiste kao što je Djoković čuvaju.

„Verujem da je obaveza kompletne svetske sportske zajednice da neguje i čuva sportiste kao što je Novak. Ne samo zbog njegovih sportskih rezultata, već i zbog širine i spremnosti da iskaže jasne stavove po mnogim pitanjima koji se tiču i važnih društvenih tema. Retki su sportisti takvih kapaciteta i zato imamo obavezu da ih čuvamo, a ne da ih trošimo“, rekao je Malljković.

Olimpijski komitet Srbije će, kao i do sada, učiniti sve da pomogne i zaštiti ne samo Novaka Djokovića,
već i sve naše ostale sportiste kada god je to potrebno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.