Olivera Jevtić ostvarila normu za Rio

Srpska atletičarka Olivera Jevtić ostvarila je danas, na 22. Podgoričkom maratonu, normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

U okviru maratona održano je i Prvenstvo Balkana, gde su srpski atletičari trijumfovali u obe konkurencije – Olivera Jevtić u ženskoj i Darko Živanović u muškoj.

Olivera Jevtić je stazu od 42 kilometra i 195 metara pretrčala za dva sata, 39 minuta i 31 sekund, što joj je donelo peti trijumf na Podgoričkom maratonu.

„Prethodne trke su mi davale nadu da mogu da ostvarim normu, tako da sam sa tim ciljem i došla u Podgoricu. Iako se u maratonu nikad ne zna, ja sam uspela da pobedim opet i ostvarim zacrtano. Sada bez opterećenja mogu da se spremam za Olimpijske igre“, rekla je Jevtić, prenosi Atletski savez Srbije.

Norma za Rio iznosi dva sata i 42 minuta.

Kenijac Džastos Kiprono je trijumfovao u muškoj konkurenciji, pošto je kroz cilj prošao posle dva sata, 19 minuta i 20 sekundi.

Srpski maratonac Darko Živanović trku je završio kao četvrtoplasirani (2:35,04), ali je postao prvak Balkana u maratonu. Treće mesto na Balkanu pripalo je, takođe, srpskom atletičaru, Milošu Milovanoviću sa rezultatom dva sata, 26 minuta i šest stotinki, što je njegov novi lični rekord.

Na 22. Podgoričkom maratonu učestvovalo oko 500 takmičara iz  38 zemalja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.