U trendu

On će biti novi selektor Srbije?

Veljko Paunović novi selektor Srbije! Za sada je to želja predsednika FSS Slaviše Kokeze, ali i većeg dela navijača naše fudbalske reprezentacije. Mladi, 40-godišnji stručnjak je juče (polu)tajno doputovao iz Čikaga u Beograd i započeo pregovore sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije o preuzimanju A tima koji je pre nepunih mesec dana izborio direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji sledećeg juna.

Ne mogu ništa da pričam o kontaktima sa FSS jer ih nije ni bilo. Imam aktuelan ugovor sa Čikago Fajerom, sezona u MLS ligi je upravo završena i sada pravim planove za novu takmičarski godinu pošto smo ispali iz plej-ofa – bilo je sve što je Paunović rekao za „Novosti“ pre dva dana kada se, očigledno spremao na put za Beograd.

Pozovi svetskog prvaka radi uspeha je očigledno bila deviza kojom su se u FSS vodili kada su odmah po rastanku sa Muslinom kontaktirati Paunovića koji je 20.juna 2015.godine postao prvak sveta sa omladinskom reprezentacijom Srbije na Novom Zelandu.

Tada su u ekipi „orlića“ dominirali Andrija Živković, Sergej Milinković – Savić, Marko Grujić, golman Predrag Rajković i drugi. Veoma brzo, već po povratku reprezentacije sa azijske turneje, a kojoj će u u ulozi v.d. selektora biti Mladen Krstajić, na klupu „orlova“ bi mogao da sedne Paunović i tako ispuni svoju želju od pre dve godine da vodi i seniorski tim svoje zemlje.

Razgovori sa FSS su u početnoj fazi i sada je samo pitanje dobre volje Paunovića, pregovaračkih sposobnosti Slaviše Kokeze i stava ljudi u Čikago Fajeru, da li će se poklopiti svi detalji koji bi značili da reprezentacija dobila jednog od najmlađih selektora u svojoj istoriji.

Veljko Paunović rođen 21.8.1977. U Strumici

Igračka karijera: Partizan, Marbelja, Atletiko Madrid, Majorka, Ovijedo, Tenerife, Hanover, Hetafe, Rubin Kazanj, Almerija, Filadelfija.

Trenerska karijera: sekcije Srbije do 18, 19 i 20 godina, Čikago Fajer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.