U trendu

Oni više nisu najtužniji klub na svetu

Poslednjih par meseci bili su poznati kao najtužniji klub na svetu, ali juče je počela njihova nova era. Šapekoense, klub koji je u stravičnoj avionskoj nesreći prošle godine izgubio gotovo ceo tim, osvojio je svoj prvi trofej nakon velike tragedije.

Samo su trojica fudbalera Šapea preživela nesreću, a za njih je ovo bio poseban trenutak i titulu su proslavili zajedno sa svojim novim saigračima i navijačima.

Šape je drugu godinu zaredom osvojio prvenstvo Santa Katarine. Iako su izgubili 1:0 u revanšu nakon pobede kod kuće, trofej im je pripao zbog bolje forme u regularnom delu sezone.

Šape je titulu posvetio poginulim igračima, članovima kluba i prijateljima.

„Znali smo da će nam biti teško da izgradimo novi tim, naporan rad se isplatio i uzeli smo titulu, pobedili rivale koje je inače teško pobediti“, rekao je nakon pobede trener Vagner Mancini.

Šape je ove sezone doveo 25 igrača iz drugih klubova i devetoricu promovisao iz mlade ekipe, kako bi nastavili da se takmiče na najvišem nivou. Pomoć su brazilskom klubu ponudili i slavni klubovi poput Barselone, kao i niz bivših i sadašnjih fudbalskih zvezda, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.